Connect with us

Actualitate

Biblioteca județeană “Marin Preda” lansează proiectul ” Biblioteca online”

Published

on

Proiectul ,,Biblioteca online” al Bibliotecii Județene ,,Marin Preda” Teleorman va fi lansat începând cu data de 15 iunie 2020 și vine în întâmpinarea nevoilor culturale ale utilizatorilor cu următoarele servicii:
1. Site
Utilizatorii au la dispoziție site-ul www.bjteleorman.ro pentru a obține informații privind activitatea bibliotecii.
2. Catalog online
Fondul de carte al bibliotecii poate fi consultat pe adresa:
http://catalog.bjteleorman.ro/opac/advancedsearch.
3. Biblioteca online de pe site-ul instituției oferă detalii despre:
Noutăți în bibliotecă
Bibliotecarii vor posta periodic materiale privind noutățile editoriale prezente în bibliotecă.
Expoziții tematice
Cititorii vor avea acces online la informații privind expozițiile tematice organizate de bibliotecari.
Povești, jocuri etc.
Secția de copii a bibliotecii va pune la dispoziția cititorilor săi materiale online ce cuprind: povești, idei creative, jocuri pentru copii, curiozități etc.

Concurs ,,Bătălia cărților”- ediția 2020, în perioada iunie -octombrie
a.c., a concursului național de lectură pentru copii (11-13 ani) și adolescenți (14-18 ani)
Condițiile de participare rămân aceleași ca și la edițiile precedente și anume: concurenții trebuie să citească toate cele 10 cărţi incluse în concurs, până la data de 16 octombrie 2020, să completeze pentru fiecare carte câte o fișă de lectură și să acorde puncte de la 1 la 5 pentru fiecare carte citită (1 – punctaj minim, 5 – punctaj maxim).
Înscrierile se fac pe toată perioada concursului, la sediul bibliotecii județene, la compartimentele Împrumut documente pentru copii (bibliotecar responsabil Badea Livia) și Împrumut documente pentru tineri și adulți (bibliotecar responsabil Alexe Nicoleta-Liliana). Informații suplimentare se pot obține la numărul de telefon 0247/310706 int.108.
Finala judeţeană a concursului va avea loc în luna noiembrie a.c. și va
cuprinde dezbaterea Convinge-mă să citesc!, în cadrul căreia participanţii vor susţine cartea preferată și vor răspunde la întrebări pe marginea cărţilor prezentate, jurizarea şi festivitatea de premiere.
Participantul de la fiecare categorie, care va prezenta cel mai frumos şi mai argumentat cartea preferată şi va răspunde cel mai bine la întrebări, va deveni Cititorul anului, iar cartea care va obţine cel mai mare punctaj din partea cititorilor va deveni Cartea anului.
Rubrica va cuprinde informații privind Regulamentul concursului, titlurile propuse și imagini din cadrul concursului.

Atelier dezvoltare personală
Atelierul de dezvoltare personală este un serviciu oferit utilizatorilor de Biblioteca Județeană “Marin Preda” din anul 2010 și a câștigat Premiul anual acordat pentru perioada 2018-2019 de Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România, la categoria Cele mai bune servicii inovative de bibliotecă.
Atelierul are ca scop facilitarea dezvoltării personale, oferind un cadru pentru dobândirea de cunoștințe și instrumente practice, aplicabile în viața cotidiană, pentru o mai bună gestionare a energiei și creșterea echilibrului interior.
Prin intermediul unor scurte exerciții individuale sau de grup, formatorul va fi ghid în această excursie prin natura minții, inimii și sufletului, uneori însorită, alteori umbrită.
Integrând noile înțelegeri și punându-le în practică, veți reuși să vă continuați călătoria pe propria cale cu mai mult soare în suflet și mai puține furtuni emoționale, veți descoperi cum puteți să vă bucurați de propria natură interioară, independent de condițiile exterioare.
Fiecare atelier va fi prezentat în cadrul acestei rubrici online.
Cei interesați pot participa la atelierul desfășurat on line pe baza unei solicitări scrise (persoană de contact: Geanina Burcea – bibliotecar).
Dintre atelierele propuse amintim: ,,Singur în fața Prieteniei”, ,,Puterea gândului”, ,,Conștient și inconștient”, ,,Inteligența emoțională”, ,,Arta de a iubi”, ,,Lumea familiei”, ,,Puterea cuvântului”, ,,Limbajul trupului”, ,,Fructul oprit”, ,,SOS adolescenții”, ,,Viața în întrebări”, ,,Romeo și Julieta în cotidian!”, ,,Succesul se învață!”, ,,Atenție la manipulare!”, ,,Care pe care?”, ,,Tinerețe fără bătrânețe”.

English for beginners
“English for beginners” – learning, speaking, grammar practice este un nou serviciu de bibliotecă și constă într-un curs pus la dispoziția celor interesați să învețe limba engleză printr-o metodă distractivă și practică.
Scopul principal al cursului este de consolidare a încrederii în aptitudinea de a vorbi în engleză, folosind expresii de zi cu zi.
Fiecare lecție susținută de bibliotecar propune o conversație pe o temă propusă. Pornind de la conversație vor fi amintite și regulile gramaticale întâlnite.
Cursul va fi structurat pe două nivele: Începător și Intermediar. Fiecare temă va fi prezentată în cadrul acestei rubrici.
Cei interesați vor participa la cursul on line pe baza unei solicitări scrise (persoană de contact: Valentina Pașa – bibliotecar).

Centrul ,,Niculae Moromete”
Prin Proiectul Județean Centrul de Performanță „Niculae Moromete”, Biblioteca Județeană „Marin Preda” Teleorman propune cultivarea, stimularea, promovarea și recompensarea modului responsabil, activ și permanent de manifestare a liceenilor în cadrul relațiilor cu biblioteca.
Scopul proiectului: participarea liceenilor la activitățile culturale în regim competițional oferit de Centrul de Performanță ,,Niculae Moromete”, conform Regulamentului de organizare.
Obiective:
– diversitate culturală prin realizarea unei baze de date cu activitățile din bibliotecile publice și școlare, în care liceenii sunt implicați, jurizarea, premierea și promovarea bunelor practici;
– crearea, prin colaborarea dintre biblioteci, a unui mediu ce asigură o complexitate și o varietate de activități și programe de interes, utilitate și necesitate pentru tânăra generație.
În cadrul acestei rubrici online vor fi prezentate regulamentele concursurilor organizate și cele mai semnificative materiale din cadrul proiectului.

Actualitate

𝐂𝐚𝐫𝐚𝐯𝐚𝐧𝐚 ,,𝐄𝐮𝐫𝐨𝐩𝐚 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐓𝐢𝐧𝐞𝐫𝐢’’ 𝐚 𝐚𝐣𝐮𝐧𝐬 𝐥𝐚 Teleorman

Published

on

Marți, 9 aprilie 2024, municipiul Alexandria a fost gazda Caravanei ,,Europa pentru Tineri’’. (mai mult…)

Continue Reading

accident

Accident în Roșiorii de Vede, la ieșire spre Caracal

Published

on

Au fost implicate 3 autoturisme și opt persoane. (mai mult…)

Continue Reading

Actualitate

Comunicat de presă -Concurs ,,Gogoși și turte,, la Alexandria

Published

on

Primăria Municipiului Alexandria organizează concursul anual de ”GOGOȘI ȘI TURTE”, în data de 26.03.2024, ora 11.30, la Clubul Pensionarilor (mai mult…)

Continue Reading

Cele mai citite