Connect with us

Actualitate

Balul caritabil al boboceilor- o lecție de solidaritate și umanitate oferită de elevii Școlii Mihai Eminescu din Roșiorii de Vede

Published

on

La inițiativa copiilor organizatori, Asociația de părinți a Școlii Mihai Eminescu Roșiorii de Vede, în parteneriat cu fundația Dăruiește viață , organizează Balul boboceilor de anul acesta redirecționând fondurile pentru proiectul # noifacemunspital. Este vorba despre spitalul de Oncologie și Radioterapie pediatrică, primul din România,  care se construiește în București numai din donațiile oamenilor. Elevii claselor a VIII au renunțat la vedete și pregătesc un spectacol în care ei vor fi artiștii și eroii  acestui eveniment. Este proiectul lor de suflet dedicat altor copii care au nevoie de ajutor. Alături de ei sunt părinții  și cadrele didactice, dar sperăm ca la această misiune caritabilă să participe cât mai multi oameni minunați.

Anul acesta, elevii claselor a VIII-a au ales să direcționeze toate fondurile obținute pentru Balul boboceilor către cel mai important proiect național adresat copiilor – #noifacemunspital.
Pentru că celor mici, dar si celor mari le plac poveștile, ei au ales să scrie o poveste,  poveste cu Robin Hood al zilelor noastre, cu căsuțe fragile din hârtie si copii determinați să devină eroi pozitivi în poveștile altor copii.

Ei, copiii au și un mesaj profund și mobilizator pe care l-au numit simplu- “Un mesaj despre…BANI”

“Mulți dintre voi credeți ca totul se învârte in jurul lor. Greșiti daca va veți face din ei un scop. Construiți-va viitorul pe alte valori: pe socializare, pe cunoaștere, pe reușite profesionale, pe împliniri sufletești .Distrați-vă și petreceți timpul cu cei dragi! Dansați , cântați , iubiți , visați! Timpul și sănătatea nu se pot cumpăra. Nici iubirea, nici pasiunile…DAR, există și oameni greu încercați pentru care BANII înseamnă VIAȚĂ. Sunt copii care au avut aceleași vise ca și noi , dar… Acum ei visează doar sa trăiască…Sunt copii care suferă deși nu au greșit cu nimic…Sunt părinți care se uita la ei cu neputință.  Sunt medici care încearcă sa facă imposibilul sa ii ajute. Ei au nevoie de un spital și de tratamente care costă BANI. Pentru ei sunt cu adevărat importanți ! Nu e suficient să îi compătimim. Trebuie sa facem ceva!!! NOI TOȚI . Să ne unim și să îi ajutăm să trăiască și să se bucure de viața la fel ca noi. PUTEM DOAR IMPREUNA!”

Chiar dacă se spune că în Teleorman este  “polul sărăciei”, exista aici oameni frumoși, uniți și copii minunați care ne dau o frumoasă lectie de solidaritate, determinare, voință , dar mai ales de umanitate.
Vă invităm să le fiți alături acestor copii pentru ca  împreună să dăruiți  speranță altor copii care își doresc doar atât, să trăiască.
Puteți susține cauza lor prin participarea la spectacol – preț bilet 15 lei sau printr-o sponsorizare. Toate fondurile sunt destinate unui scop nobil #NOIFACEMUNSPITAL #daruiesteviata”.

 

 

Actualitate

𝐂𝐚𝐫𝐚𝐯𝐚𝐧𝐚 ,,𝐄𝐮𝐫𝐨𝐩𝐚 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐓𝐢𝐧𝐞𝐫𝐢’’ 𝐚 𝐚𝐣𝐮𝐧𝐬 𝐥𝐚 Teleorman

Published

on

Marți, 9 aprilie 2024, municipiul Alexandria a fost gazda Caravanei ,,Europa pentru Tineri’’. (mai mult…)

Continue Reading

accident

Accident în Roșiorii de Vede, la ieșire spre Caracal

Published

on

Au fost implicate 3 autoturisme și opt persoane. (mai mult…)

Continue Reading

Actualitate

Comunicat de presă -Concurs ,,Gogoși și turte,, la Alexandria

Published

on

Primăria Municipiului Alexandria organizează concursul anual de ”GOGOȘI ȘI TURTE”, în data de 26.03.2024, ora 11.30, la Clubul Pensionarilor (mai mult…)

Continue Reading

Cele mai citite