Connect with us

Actualitate

Bâlbâielile ministrului Ioan Deneș despre inundațiile de la Drăgănești Vlașca

Published

on

Săptămâna trecută, la Drăgănești Vlașca s-a consumat încă etapă de analize și promisiuni pentru teleormănenii afectați de inundații. Imediat după retragerea apelor din localitate, când trecuse pericolul de a-și uda pantofii,  a descins și ministrul apelor și padurilor, Ioan Deneș, în localitatea Drăgănești Vlașca.

Demnitarul responsabil de gospodărirea apelor a venit să evalueze situația creată de inundații însoțit de directorul general al Direcției Generale Ape, Olimpia Negru, și directorul general al Administrației Naționale „Apele Române”, Victor Sandu. La Drăganesti Vlașca, delegatia ministerială a fost așteptată de prefectul județului Teleorman, Florinel Dumitrescu, primarul comunei Drăgănești Vlașca, Ciprian Ciuperceanu, directorul ABA Argeș-Vedea și  directorul SGA Teleorman. Delegația de  specialiști și oficialități a ținut o conferință de presă în care să-și prezinte viitorul obiectiv de investiții„Regularizare râu Câlniștea, comuna Drăgănești Vlașca, județul Teleorman”, cu o valoare de 8,3 milioane menit să-i apere pe oamenii din această zonă de furia apelor.

După ce au dat vina pe natura dezlănțuită și așezarea geografică total neinspirată a localității Drăgănești Vlașca, distinșii oaspeți au dezvăluit în ce stadiu se află mărețul proiect, cel care zace de un an și jumatate  la stadiul de proiect. De fapt, singurul lucru concret realizat până acum este o notă conceptuală întocmită de SGA și ABA Argeș Vedea , în urma vizitei de anul trecut a ministrului, iar Apele Romane au alocat 100.000 lei pentru un studiu de fezabilitate. Toată acestă bâjbâială a autorităților persistă de la inundațiile de anul trecut, când au început demersurile, după cum spune chiar ministrul Deneș, iar la Drăgănești Vlașca nu s-a schimbat nimic.

Acum, ministrul pasează responsabilitatea la autoritățile județene, afirmând că de ei depinde urgentarea lucrurile pentru că anul trecut nu s-au întrunit condițiile. Întrebat cu ce este diferită situația din acest an față de  de anul trecut, ministrul s-a bâlbâit din nou, fără să ofere un răspuns clar, invocand niște reglementări și lipsa unui proces verbal al Comitetului județean  pentru Situații de Urgență prin care se declară situație de urgentă și zonă calamitată la Drăgănești Vlașca, condiție obligatorie ca investiția să intre pe procedură simplificată.

Primarul localității Drăgănești Vlașca a întrebat direct dacă i se oferă garanția că investiția se face anul acesta , în cazul în care se transmit toate documentele, acum, dar  ministrul  Deneș s-a ferit, din nou, să ofere un răspuns ferm și asumat, poate și din cauza faptului că există doua variante de proiect cu soluții tehnice diferite, dar este posibil ca proiectantul să vină cu a treia variantă.

 

Vizita s-a încheiat cu o deplasare în teren, lângă singura baltă din zona inundabilă a localității care s-a încăpățânat să reziste până la sosirea ministrului. În fața presei și a ministrului, specialiștii au explicat cum vor să facă, ce diguri, deviații și canale de scurgere care să protejeze DE 70. Nu s-a pomenit nimic de gospodăriile oamenilor distruse de inundații, de munca și agoniseala lor măturate de ape.

T.C.

 

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

𝐂𝐚𝐫𝐚𝐯𝐚𝐧𝐚 ,,𝐄𝐮𝐫𝐨𝐩𝐚 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐓𝐢𝐧𝐞𝐫𝐢’’ 𝐚 𝐚𝐣𝐮𝐧𝐬 𝐥𝐚 Teleorman

Published

on

Marți, 9 aprilie 2024, municipiul Alexandria a fost gazda Caravanei ,,Europa pentru Tineri’’. (mai mult…)

Continue Reading

accident

Accident în Roșiorii de Vede, la ieșire spre Caracal

Published

on

Au fost implicate 3 autoturisme și opt persoane. (mai mult…)

Continue Reading

Actualitate

Comunicat de presă -Concurs ,,Gogoși și turte,, la Alexandria

Published

on

Primăria Municipiului Alexandria organizează concursul anual de ”GOGOȘI ȘI TURTE”, în data de 26.03.2024, ora 11.30, la Clubul Pensionarilor (mai mult…)

Continue Reading

Cele mai citite