Connect with us

Actualitate

Atenție la hoții din buzunare!

Published

on

In ultimele zile, mai mulți cetățeni ai județului nostru au fost victime ale furturilor din buzunare, poșete, genți. Hoții au acționat pe timpul zilei, în zone aglomerate, profitând de neatenția victimelor care și-au lăsat nesupravegheate bunurile.

În prima categorie de furturi, victimele au fost persoane care purtau asupra lor genți de tip rucsac. Hoții au deschis fermoarele cu care erau asigurate rucsacurile pe care victimele le purtau la spate şi au sustras din interior portmoneele. În cea de-a doua categorie de fapte au fost sustrase gențile/borsetele lăsate în sacoșele de cumpărături.

Pentru a evita să deveniţi victime ale infracţiunii de furt din buzunare, poșete, genţi, polițiștii Compartimentulului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii vă recomandă:

Purtaţi asupra dumneavoastră cât mai puţini bani lichizi;

• Evitaţi aglomeraţiile care facilitează sarcina hoţilor din buzunare;

• În zonele aglomerate din pieţe, bazare, gări, autogări, magazine, manifestaţi atenţie sporită
asupra genților, borsetelor sau altor obiecte personale

• Portmoneul nu se aşează niciodată deasupra cumpărăturilor, la vedere, iar geanta/borseta nu se ţine în coşul de cumpărături

• Acordati o mai mare atentie posetei decat plaselor de cumparaturi; siguranta posetei sa fie o grija permanenta pentru dumneavoastra

• Țineti întotdeauna geanta/rucsacul in fata sau în lateral protejand-o cu mana

• Evitați să puneți portmoneul, telefonul sau alte bunuri de valoare în buzunarele exterioare ale genților sau ruscacurilor, chiar dacă sunt asigurate cu fermoare

• Evitați să țineți banii, portmoneul sau telefonul în buzunarele exterioare ale vestimentaţiei, în sacoşe sau la vedere.

• Nu păstraţi în acelaşi loc banii, cardurile,actele personale şi cheile locuinţei sau autoturismului

• Când efectuaţi diverse plăţi sau cumparaturi, nu scoateţi toţi banii pe care-i aveţi, ci numai suma de care aveţi nevoie

• Nu număraţi banii pe stradă sau când sunt mai multe persoane în jurul dumneavoastră

• Când staţi la rând, pentru a cumpăra ceva, nu vă înghesuiţi şi nu permiteţi să fiţi înghesuit;

• În aglomeraţie, dacă vă simţiţi bruscaţi cu intenţie, controlaţi-vă geanta sau portmoneul chiar în acel moment şi priviţi cu atenţie persoanele din jurul dumneavoastră

• Dacă se încearcă smulgerea bunurilor personale, reacţionaţi prompt, alertaţi persoanele din jur și anunţaţi imediat poliţia!

Actualitate

„TOMATA,, se extinde si anul acesta! Subvenție pentru ARDEI, CASTRAVEȚI , VINETE, VARZĂ , FASOLE PĂSTĂI , SALATĂ , SPANAC si CEAPĂ VERDE

Published

on

By

Programul de succes „Tomata,, se extinde și în 2025. Anul acesta, Guvernul, la inițiativa PSD vine cu și mai mult sprijin pentru fermieri.

Începând cu 2025, nu doar tomatele sunt subvenționate, ci și ardeii, castraveții, vinetele, varza, fasolea păstăi, salata, spanacul si ceapa verde.

Președintele Consiliului Județean Teleorman, Adrian Gâdea, face acest anunț pe o rețea de socializare, menționând: „Pentru fiecare 1.000 mp cultivați în solarii, legumicultorii primesc 1.500 euro, iar sprijinul poate ajunge până la 50.000 euro/fermier!

Bugetul alocat in 2025: 342,4 milioane lei. Cererile se pot depune pâna pe 30 mai la Directia Agricolă Judeteană. ”Mizăm pe produsele românesti, sustinem fermierii locali si reducem dependenta de importuri.Legume proaspete, sanătoase, cultivate aici, acasă – pentru români!,,.

Continue Reading

Actualitate

,,TOMATA,, se extinde și anul acesta Subvenție pentru ARDEI, CASTRAVEȚI, VINETE, VARZĂ, FASOLE PĂSTĂI, SALATĂ, SPANAC și CEAPĂ VERDE

Published

on

By

Programul de succes ,,Tomata,, se extinde și în 2025. Anul acesta, Guvernul, la inițiativa PSD vine cu și mai mult sprijin pentru fermieri.
Începând cu 2025, nu doar tomatele sunt subvenționate. Ci și ardeii, castraveții, vinetele, varza, fasolea păstăi, salata, spanacul și ceapa verde.
Președintele Consiliului Județean Teleorman, Adrian Gâdea, face acest anunț pe o rețea de socializare, menționând: ,,Pentru fiecare 1.000 mp cultivați în solarii, legumicultorii primesc 1.500 euro, iar sprijinul poate ajunge până la 50.000 euro/fermier!
Bugetul alocat în 2025: 342,4 milioane lei.
Cererile se pot depune până pe 30 mai la Direcția Agricolă Județeană.
Mizăm pe produsele românești, susținem fermierii locali și reducem dependența de importuri.
Legume proaspete, sănătoase, cultivate aici, acasă – pentru români!,,.

 

Continue Reading

Actualitate

Pensii mai mici pentru judecatori și procurori

Published

on

By

Parlamentul pregătește o reformă majoră în domeniul pensiilor de serviciu, care îi va afecta pe cei din sistemul de justiție. Până în prezent, magistrații și personalul auxiliar beneficiau de pensii calculate la 80% din veniturile brute, însă noul proiect le va reduce rata la 65% pentru toți.   

Începând cu 1 ianuarie 2026, judecătorii, procurorii, magistrații-asistenți și personalul juridic se vor pensiona cu o rată de înlocuire de 65% din veniturile brute din ultimele 48 de luni. Grefierii, tehnicienii criminaliști și alți membri ai personalului auxiliar vor avea de asemenea pensii de 65%.

Pentru pensionare, este necesar un stagiu de 25 de ani de activitate exclusiv în aceste funcții și o vârstă minimă care, momentan, începe de la 48 de ani și crește treptat până la 65 de ani (conform unui calendar prevăzut de lege). De asemenea, pensia nu va depăși 100% din venitul net din ultima lună de activitate.

sursa: Știri pe Surse

 

Continue Reading

Cele mai citite