Connect with us

Educatie

Asociația de Părinți a Școlii Generale Nr.5 pune Alexandria pe harta Europe Code Week 2020

Published

on

Pentru cel de-al patrulea an consecutiv, sub motto-ul ,,From Offline to Online”, Meet and Code încurajează organizațiile nonprofit din toată Europa să contribuie la promovarea educației digitale, prin evenimente de programare sau de tehnologie dedicate copiilor și tinerilor cu vârsta între 8 și 24 de ani.
Asociația de Părinți a Școlii Generale Nr.5 este, și anul acesta, câștigătoare pe lista finanțărilor cu cele 3 proiecte de programare și tehnologie derulate în cadrul Europe Code Week 2020, sprijinită de Comisia Europeană. Proiectele se adresează elevilor cu vârsta cuprinsă între 7 și 12 ani și se desfășoară în perioada 1 septembrie- 30 octombrie, în mediu exclusiv online datorită condițiilor speciale impuse de apariția noului SARS- CoV- 2.

Evenimentele : ,,Roboțelul Edison te ajută să mergi la școală” , ,,Învață bazele programării prin joacă cu Ozobot” și ,,All you need is CODE” au fost finanțate prin inițiativa Meet and Code (https://meet-and-code.org/) susținută la nivel european de compania de software SAP. În România, inițiativa este coordonată pentru cel de-al 4-lea an consecutiv de #AsociațiaTechsoup și susține evenimente online de tehnologie și programare desfășurate în timpul Europe Code Week. #meetandcode #codeEU #SAP4Good
Din 2010, Asociația Techsoup (https://www.asociatiatechsoup.ro) creează și oferă resurse IT și experiențe de învățare a tehnologiei pentru organizații nonprofit, tineri și profesori. Asociația Techsoup este câștigătoare a premiului Digital Skills for Education din cadrul European Digital Skills Awards în 2017, competiție organizată de Comisia Europeană.

Evenimentele au ca scop promovarea învățării programării încă de la ciclul primar.Participanții, elevi din clasele I-III,vor învăța cum să programeze un Ozobot pentru a-l folosi ca instrument de învățare și investigare a disciplinelor STEM. Evenimentele se vor desfășura în luna octombrie și sunt susținute de mentori și elevi de la clubul de robotică al Școlii Gimnaziale ,,Mihai Eminescu” Alexandria care vor realiza 2 sesiuni de instruire a participanților, de tip webinar pe Meet, utilizând Ozoboti, pentru a-i învața pe copii cum să programeze prin linii desenate și coduri de culori, cu editorul de codificare OzoBlockly. La webinar vor participa si membrii CoderDojo din Rakovski,Bulgaria.

În cadrul celorlalte întâlniri participanții vor demonstra, learning by doing, abilitățile dobândite prin crearea de aplicații pentru învățarea operațiilor matematice,,Învăț matematică cu Ozobot” sau pentru promovarea citirii conștiente ,,Povestea mea cu Ozobot”, învățând că tehnologia poate fi folosită eficient pentru a asimila informații noi și complexe. Vom realiza obiecte și aplicații cu utilitate imediată la clasă ce le vom posta pe siteul școlii, exersăm imaginația și gândirea și îi pregătim pe cei mici pentru un viitor care va include tehnologia în cele mai mărunte aspecte ale vieții. Vor fi nelimitate posibilitati pentru copii ca sa creeze diferite scenarii de aventură, jocuri si coduri cu Ozobot Bit, un robot care deschide portile catre educația STEM, robotica si programare, aducand copiii cu un pas mai aproape de era tehnologică în care trăim.

Educatie

,, Cu Paştele începe Biserica lui Hristos,,- interviu cu Părintele Stareț al Mănăstirii Pantocrator

Published

on

Vizitarea unei mănăstiri ortodoxe este de fiecare dată, o experiență cu totul unică. (mai mult…)

Continue Reading

Actualitate

Programul ,,Masă caldă,, în 25 de școli teleormănene

Published

on

În Teleorman a fost extins programul “Masă Caldă” în 16 școli care se adaugă celor 9 deja înscrise în program. ”Masă Caldă” se desfășoară de anul acesta în 25 de școli, un pas uriaș pentru combaterea abandonului școlar. Programul se aplică pentru cei 6122 de elevi din familii aflate în risc social care sunt cuprinși în acesta.
Guvernul a alocat 195 de milioane de lei pentru acest program vital, dovedind că educația și sănătatea sunt priorități absolute.
La noi în județ sunt înscrise în program:
Școala Gimnazială Nr. 1 Lunca;
Școala Gimnazială Talpa;
Școala Profesională Saelele;
Școala Gimnazială ”Invățător Marin Bunescu” Suhaia;
Școala Gimnazială Putineiu;
Școala Gimnazială Nr. 3 Zimnicea;
Școala Gimnazială Nr. 1 Islaz;
Școala Gimnazială Uda Clocociov;
Școala Gimnazială Nr. 1 Orbeasca;
Școala Gimnazială Năsturelu;
Școala Gimnazială Nr. 1 Poeni;
Școala Gimnazială Băbăița;
Școala Gimnazială Stejaru;
Școala Gimnazială Cervenia;
Școala Gimnazială ”Ion Preotu” Troianu;
Școala Gimnazială Nr. 1 Blejești;
Școala Gimnazială ”Anghel Manolache” Scrioaștea;
Școala Gimnazială Dracea;
Școala Gimnazială Călmățuiu;
Școala Gimnazială Brânceni;
Școala Gimnazială Slobozia Mândra;
Școala Gimnazială Nr. 4 Turnu Măgurele;
Liceul Tehnologic Drăgănești Vlașca;
Liceul Teoretic Piatra;
Liceul Tehnologic ”General David Praporgescu” Turnu Măgurele.

Continue Reading

Educatie

Rezultatele obținute de elevii teleormăneni la Concursul Național de literatură și jurnalism sportiv „Un condei numit fair-play”

Published

on

“Cel mai important lucru la Jocurile Olimpice nu este să câștigi, ci să participi, așa cum în viață nu contează triumful, ci lupta. Esențial nu este să cucerești, ci să lupți bine.” (Pierre de Coubertin)

Concursul Național de Literatură și Jurnalism Sportiv ”Un condei numit fair-play”, ediția 2021, organizat de Comitetul Olimpic și Sportiv Român prin Academia Olimpică, cu sprijinul Ministerului Educației și al Solidarității Olimpice, și-a desemnat câștigătorii pentru acest an școlar.
Pentru al doilea an consecutiv, acest concurs s-a desfășurat în condiții speciale, din cauza pandemiei de coronavirus. În ciuda tuturor restricțiilor, cea de a XXI-a ediție a competiției literare organizate de COSR, a înregistrat un record de participare, 897 de lucrări, la secțiunile propuse, respectiv: proză, poezie și cronică reportaj sportiv. Categoriile de vârstă pentru fiecare secțiune au fost următoarele: 7-10 ani, 11-14 ani și 15-18 ani.

În județul Teleorman s-au obținut, de asemenea, rezultate remarcabile, astfel:
PROZĂ
Categoria 11-14 ani
Mențiune: Velicu Teodora Maria de la Școala Gimnazială „Mihai Viteazul” Alexandria, profesor îndrumător – doamna Petrică Simona.

POEZIE
Categoria 7-10 ani
Mențiune: Dinculescu Răzvan de la Școala Gimnazială nr. 1 Videle, profesor îndrumător – domnul Dinculescu Bogdan.

CRONICĂ REPORTAJ SPORTIV
Categoria 11 -14 ani
Mențiune: Dorobăț Rareș Petruț de la Școala Gimnazială nr. 2 Zimnicea, profesor coordonator – doamna Dorobăț Loredana.
Categoria 15- 18 ani
Premiul al II-lea: Soare Luigi de la Colegiul Național „Al. I. Cuza” Alexandria, – profesor coordonator – doamna Mocanu Alexandra;
Mențiune: Gavrilă Maria Daniela de la Colegiul Național „Al. I. Cuza” Alexandria, profesor coordonator – doamna Pavel Mariana.
Felicitări tuturor elevilor și cadrelor didactice participante la acest concurs!

Continue Reading

Cele mai citite