Connect with us

Actualitate

Amenzi în valoare de 346000 lei aplicate de Garda de mediu în Teleorman

Published

on

Comisariatul județean Teleorman al Gărzii Naționale de Mediu a efectuat 1034 de controale în anul 2018 și a aplicat 109 sancțiuni contravenționale. Instituția a primit din partea cetățenilor 52 de reclamații  verificate de inspectorii de mediu care au vizat depozitări necontrolate de deșeuri, tăieri ilegale de arbori, deteriorarea spațiilor verzi.

În urma inspecțiilor planificate și neplanificate efectuate pe parcursul anului 2018 s-au constatat o serie de neconformități printre care: depozitări necontrolate de deșeuri, neasigurarea colectării selective a deșeurilor, deversări în cursuri de apă sau pe terenuri agricole, nerespectarea prevederilor autorizației de mediu și nerespectarea unor obligații pe care unitățile administrativ teritoriale le au în legatura cu protecția mediului.

Cele mai mari amenzi au fost de 60.000 lei pentru nenotificarea Agenției pentru Protecția Mediului Teleorman privind desfășurarea de activități noi ce nu erau cuprinse în autorizația de mediu și de 50.000 lei pentru că nu s-au luat toate măsurile pentru prevenirea deteriorarii mediului geologic și neidentificarea riscurilor.

Pentru nedepunerea în termen a decarațiilor către Administrația Fondului pentru Mediu au fost sancționate 84 unități administrativ teritoriale.Valoarea totală a amenzilor contravenționale aplicate în 2018 este de 340.000 lei, se arată într-un comunicat al Gărzii de Mediu Teleorman.

Actualitate

Încep înscrierile pentru „Femeia Antreprenor” 2024

Published

on

Înscrierile pentru ediția din acest an a programului „Femeia Antreprenor” vor începe pe data de 30 iulie, la ora 10, şi vor fi deschise timp de 45 de zile. (mai mult…)

Continue Reading

Actualitate

Noua lege. Chelnerii și vânzătorii obligați să verifice buletinul consumatorilor pentru achiziționarea de tutun, alcool și energizante

Published

on

Klaus Iohannis a promulgat vineri o lege care impune chelnerilor și vânzătorilor să verifice actele de identitate ale clienților înainte de a vinde băuturi energizante, produse din tutun sau alcool. (mai mult…)

Continue Reading

Actualitate

Veniturile din surse neidentificabile, impozitate din iulie cu 70%

Published

on

Din iulie 2024, organele fiscale pot emite decizii de impunere prin care să impoziteze cu 70%, față de doar 16% acum, veniturile din surse neidentificabile. (mai mult…)

Continue Reading

Cele mai citite