Actualitate

Alegerile locale se apropie și jocurile de culise devin din ce în ce mai murdare

Published

on

Dintre toate fotoliile de primar, cel al Alexandriei, se pare că este cel mai confortabil, dacă este să calculăm câte zbateri se dau pentru el.  În această perioadă se fac înscrierile doritorilor pentru locul celui mai bun gospodar. În municipiul Alexandria, conform listei, sunt pregătiți pentru a lua cu asalt reduta ȘAPTE candidați. După cum se vede, cine se visează noaptea primar, se prezintă la Pîrvulescu și își arogă meritele pentru a intra în luptă. Până la această oră, înainte de prima triere, sunt Șapte, însă lista este deschisă. Oricum ar fi, unul dintre aceștia va fi candidatul PNL Teleorman. Fiecare are o sferă de influență, însă este vreunul care să aibe atâta notorietate încât să lupte cu Drăgușin și să îl învingă, sau este doar carne de tun?

  1. Cătălin Dumitrașcu
  2. Laurențiu Florea
  3. Adrian Bădulescu
  4. Raluca Fedeleș
  5. George Drăghici
  6. Grigore Nicușor
  7. Vera Mitran

Conform statutului PNL, în perioada imediat  următoare se va da bătălia de triere, pentru ca în final, în sondaj să intre MAXIM trei potențiali candidați.

Pe de altă parte, PMP Teleorman și ALDE Teleorman se gândesc serios la o unire a dreptei teleormănene, țelul final fiind detronarea lui Victor Drăgușin, primarul Alexandriei și în general, câștigarea orașelor.

Doru Coliu, președintele PMP Teleorman,  într-o declarație telefonică pentru ziarul nostru, susține că cea mai bună variantă politică este colaborarea dreptei în județul nostru, doar în cazul unui singur tur de scrutin la alegerile locale. El vede stabilirea candidatului comun printr-un sondaj corect. Ulterior, purtându-se discuții și pentru președinția CONSILIULUI JUDEȚEAN. Coliu, preconizează pentru partidul pe care îl conduce un procent de 15%, avându-se în vedere că PMP la nivel național se situează la un procent de 9%. De asemenea, a menționat că are stabiliți candidați pentru toate orașele, numai că lista o va face publică doar în cazul în care nu se va realiza dorita colaborare cu partidele de dreapta sau în cazul în care vor fi două tururi de scrutin.

Ică Calotă, președintele ALDE Teleorman, declară pentru ziarul Contrapunct că și-a stabilit până la acest moment 72 de candidați pentru alegerile locale, numai că așteaptă ca ceilalți președinți de partide de dreapta din Teleorman să avanseze o discuție cu privire la realizarea unei uniuni de dreapta, uniune care va reuși să destabilizeze supremația PSD ului în Teleorman.

Despre o posibilă uniune a dreptei politice, Eugen Pîrvulescu, președintele PNL Teleorman spune că așteaptă toate formațiunile de dreapta să vină alături de PNL, partidul aflat la guvernare, în perspectiva unei colaborari din care toata lumea are de câștigat.

La Roșiorii de Vede, președintele Iliescu joacă la două capete

Pentru PNL Roșiorii de Vede, astrele erau pe cale să aranjeze lucrurile într-o direcție normală. Numai că, atunci când își bagă dracul coada, totul se năruie. Erau patru candidați pentru primăria Roșiorii de Vede, care așteptau să intre într-un sondaj corect pentru stabilirea candidatului final. Între timp, veșnicul președinte Iliescu, care se bucură de facilități pesediste, joacă la cacialma. A reușit să îi determine pe trei dintre candidați să renunțe, ca să rămână unic și perdant un candidat mediocru, prieten cu mai marele de la centru, Cristi Barbu. Dar, nu întâmplător a fost ales cel care să rămână, Sorin Scarlat. Acesta nu s-a făcut remarcat cu nicio acțiune în favoarea partidului ce îl propulsează, dar nici în Roșiori nu are vreo sferă de influență, atât cât să îl bată la numărul de voturi pe actualul primar, pesedist. În consecință, portavocea PNL ului roșiorean, Iliescu, împacă și capra și varza. Se achită de obligații față de partidul care îi conferă posibilitatea să tragă niște sfori, dar și de partidul care îl susține în poziția de a primi și pensia cuvenită, dar și un salariu frumușel, de la același post de unde a ieșit la pensie. Și fiindcă poate, pentru că PNL e la putere, a trimis și lista cu cei din Roșiori pe care trebuie să îi răsplătescă pentru merite deosebite. Una este soția, doamna Iliescu, care vrea la Inspectoratul Școlar Județean și domnul Păun, care întâmplător merită. În rest, de la Roșiori….toți cei care poate merită o schimbare în bine, au stat in pixul lui Iliescu, căruia i s-a terminat pasta…

Pîrvulescu, ca președinte de filială județeană ar trebui să se sesizeze că e șuntat pe față de acest penelist cu ștate vechi, învățat ca pe alte vremuri, cu alți președinți, când băteau palma cu Dragnea și le era bine tuturor. Acum Dragnea nu mai e, iar vremurile sunt altele. Sau poate că Pîrvulescu știe și închide ochii, iar fiecare, în teritoriu joacă la mai multe capete, ca să le fie bine. Păi dacă tot este atât de bazat Iliescu, nu ar fi mai bine să candideze el ca să își măsoare notorietatea în Roșiorii de Vede? Că numai așa ar merita să dețină președinția partidului roșiorean. Altfel, corect ar fi să predea conducerea partidului, candidatului de drept. Perdant sau câștigător.

Amalia Preda

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cele mai citite

Exit mobile version