Connect with us

Actualitate

ALDE susține introducerea votului anticipat pentru românii din străinatate

Published

on

ALDE susține adoptarea în regim de urgență a măsurilor stabilite de Comisia specială a Parlamentului ce vizează votul românilor din Diaspora!

Propunerea ALDE în privința votului în diaspora a fost exprimată public încă din luna Mai, și anume aceea a votului anticipat prelungit. ALDE a susținut adoptarea modificărilor necesare într-un timp cât mai scurt, astfel încât la alegerile viitoare toți românii din diaspora să poată vota.

ALDE a propus în cadrul Comisiei speciale pentru votul în Diaspora, condusă de senatorul ALDE Dorin Bădulescu, ca votul în străinătate să se desfășoare pe parcursul unei săptămâni. Însă, în urma discuțiilor din comisie și a majorității conturate, prin consens s-a decis ca românii care locuiesc în străinătate să poată vota anticipat pe durata a trei zile (vineri, sȃmbătă și duminică) și vot prin corespondență.

Vrem să adoptăm rapid soluția pentru votul în diaspora, ca indiferent de locul în care se află, fiecare român să poată să își poată exercita dreptul democratic la vot într-un mod cât mai facil.

Dorim ca în această săptămână modificările legislative să fie adoptate de către cele două Camere ale Parlamentului. Prin aceste măsuri, ALDE speră că românii din străinătate vor avea posibilitatea să-și exprime dreptul de a alege.

Sperăm ca și parlamentarii PNL și USR să dea dovadă de același interes și să participe la ședințele Senatului și Camerei Deputaților pentru a putea grăbi adoptarea acestor modificări.

#ALDERomania​ #votDiaspora​ #votAnticipat

Actualitate

Veniturile din surse neidentificabile, impozitate din iulie cu 70%

Published

on

Din iulie 2024, organele fiscale pot emite decizii de impunere prin care să impoziteze cu 70%, față de doar 16% acum, veniturile din surse neidentificabile. (mai mult…)

Continue Reading

Actualitate

Primăria Orbeasca, văzută ca sursă de ,, combinații,,?

Published

on

Un om de afaceri, din Lăceni, așa cum este cunoscut Marian Necșuțu, candidează la primăria Orbeasca. (mai mult…)

Continue Reading

Actualitate

La 14 Mai, Județul Teleorman aniversează 583 de ani de la prima sa atestare documentară

Published

on

Cu această ocazie, Consiliul Județean Teleorman invită toți cetățenii județului să participe la manifestările consacrate sărbătoririi Zilei Județului Teleorman, în perioada 11-14 mai. (mai mult…)

Continue Reading

Cele mai citite