Connect with us

Actualitate

Aglomerație la CPU din Spitalul Caritas în prima săptămână a anului

Published

on

Activitate intensă la Compartimentul Primiri Urgențe de la Spitalul Caritas în prima săptămână din 2019. Numeroși pacienți cu patologie variată au avut nevoie de îngrijiri medicale în primele zile ale anului. Doctorița Andra Priboi, singurul medic specialist în medicină de urgență, șefa CPU de la Spitalul Caritas ne-a spus că prima săptămână a anului a fost una “extrem de aglomerată mulți  pacienți cu o patologie variată, patologie mixtă, pacienți care au stat mult la domiciliu până au fost găsiți aparținătorii care au venit în vizită.

“Cazurile au fost complexe, grave, iar noi suntem puțin blocați din cauza secțiilor închise pentru că am fost limitați în a interna acești pacienți. Am fost nevoiți să îi stabilizăm, să-i reechilibrăm și să-i trimitem mai departe la Spitalul județean, probabil și ei la fel de aglomerați, poate chiar mai mult decât noi sau oricare alt spital din județ”, a spus doctora Priboi.

Cele mai des întâlnite afecțiuni cu care se confruntă pacienții ajunși la CPU  sunt afecțiunile cardiovasculare, cu toate complicațiile, patologiile asociate, diabet. Patologia este vastă , variată, este mixtă, complicată, ne-a mai spus șefa CPU, Andra Priboi, care a fost nevoită să transfere la Spitalul județean Alexandria, numai duminică, trei pacienți în stare gravă, intubați pe care nu i-a putut interna la Spitalul Caritas pentru că secția ATI era închisă.

Problema secțiilor cu activitatea suspendată de la Spitalul Caritas s-a rezolvat astăzi, 07.01.2019 când, oficial au fost redeschise atât secțile ATI. Chirurgie, Ortopedie, Sala de operații, cât și spălatoria spitalului.

Teodora Ciofalcă

 

 

Actualitate

𝐂𝐚𝐫𝐚𝐯𝐚𝐧𝐚 ,,𝐄𝐮𝐫𝐨𝐩𝐚 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐓𝐢𝐧𝐞𝐫𝐢’’ 𝐚 𝐚𝐣𝐮𝐧𝐬 𝐥𝐚 Teleorman

Published

on

Marți, 9 aprilie 2024, municipiul Alexandria a fost gazda Caravanei ,,Europa pentru Tineri’’. (mai mult…)

Continue Reading

accident

Accident în Roșiorii de Vede, la ieșire spre Caracal

Published

on

Au fost implicate 3 autoturisme și opt persoane. (mai mult…)

Continue Reading

Actualitate

Comunicat de presă -Concurs ,,Gogoși și turte,, la Alexandria

Published

on

Primăria Municipiului Alexandria organizează concursul anual de ”GOGOȘI ȘI TURTE”, în data de 26.03.2024, ora 11.30, la Clubul Pensionarilor (mai mult…)

Continue Reading

Cele mai citite