Connect with us

Actualitate

Aglomerație la CPU din Spitalul Caritas în prima săptămână a anului

Published

on

Activitate intensă la Compartimentul Primiri Urgențe de la Spitalul Caritas în prima săptămână din 2019. Numeroși pacienți cu patologie variată au avut nevoie de îngrijiri medicale în primele zile ale anului. Doctorița Andra Priboi, singurul medic specialist în medicină de urgență, șefa CPU de la Spitalul Caritas ne-a spus că prima săptămână a anului a fost una “extrem de aglomerată mulți  pacienți cu o patologie variată, patologie mixtă, pacienți care au stat mult la domiciliu până au fost găsiți aparținătorii care au venit în vizită.

“Cazurile au fost complexe, grave, iar noi suntem puțin blocați din cauza secțiilor închise pentru că am fost limitați în a interna acești pacienți. Am fost nevoiți să îi stabilizăm, să-i reechilibrăm și să-i trimitem mai departe la Spitalul județean, probabil și ei la fel de aglomerați, poate chiar mai mult decât noi sau oricare alt spital din județ”, a spus doctora Priboi.

Cele mai des întâlnite afecțiuni cu care se confruntă pacienții ajunși la CPU  sunt afecțiunile cardiovasculare, cu toate complicațiile, patologiile asociate, diabet. Patologia este vastă , variată, este mixtă, complicată, ne-a mai spus șefa CPU, Andra Priboi, care a fost nevoită să transfere la Spitalul județean Alexandria, numai duminică, trei pacienți în stare gravă, intubați pe care nu i-a putut interna la Spitalul Caritas pentru că secția ATI era închisă.

Problema secțiilor cu activitatea suspendată de la Spitalul Caritas s-a rezolvat astăzi, 07.01.2019 când, oficial au fost redeschise atât secțile ATI. Chirurgie, Ortopedie, Sala de operații, cât și spălatoria spitalului.

Teodora Ciofalcă

 

 

Actualitate

Încep înscrierile pentru „Femeia Antreprenor” 2024

Published

on

Înscrierile pentru ediția din acest an a programului „Femeia Antreprenor” vor începe pe data de 30 iulie, la ora 10, şi vor fi deschise timp de 45 de zile. (mai mult…)

Continue Reading

Actualitate

Noua lege. Chelnerii și vânzătorii obligați să verifice buletinul consumatorilor pentru achiziționarea de tutun, alcool și energizante

Published

on

Klaus Iohannis a promulgat vineri o lege care impune chelnerilor și vânzătorilor să verifice actele de identitate ale clienților înainte de a vinde băuturi energizante, produse din tutun sau alcool. (mai mult…)

Continue Reading

Actualitate

Veniturile din surse neidentificabile, impozitate din iulie cu 70%

Published

on

Din iulie 2024, organele fiscale pot emite decizii de impunere prin care să impoziteze cu 70%, față de doar 16% acum, veniturile din surse neidentificabile. (mai mult…)

Continue Reading

Cele mai citite