Connect with us

Actualitate

Activitățile Proiectului ”L-Cloud: Developing Tomorrow’s Cloud Education Leaders”, proiect implementat de Colegiul Național Pedagogic ”Mircea Scarlat”, Alexandria

Published

on

L-Cloud este un proiect Erasmus + Acțiunea 2 în domeniul parteneriatelor strategice pentru educația școlară. Aplicarea sistemului educațional în cloud rămâne în continuare fragmentată deoarece, în timp ce Cloud Computing oferă multe avantaje, factorii de decizie nu sunt în mare parte conștienți de beneficiile potențiale pentru învățare, predare, administrare și management. Prin urmare, sunt necesare sisteme de instruire și suport pentru a ajuta educatorii, să fie la curent cu mediul sistemelor Cloud Computing care se schimbă rapid. Conducerea este, de asemenea, necesară pentru schimbarea pedagogică, altfel educatorii vor continua paradoxul folosirii unor noi instrumente tehnologice cu metode de predare vechi. Principala problemă de astăzi nu mai este accesul la tehnologie, ci capacitatea de a stabili o conducere semnificativă pentru învățarea bazată pe cloud, pentru predare și administrare ca o bază durabilă pentru evoluția educației.


În luna perioada 27-29.03.2019 Colegiul Național Pedagogic ”Mircea Scarlat” a fost gazda celei de-a doua întâlniri naționale de proiect, întâlnire la care au participat câte doi reprezentanți de la fiecare partener din 6 țări diferite: European Association of Career Guidance, din Cipru, in calitate de coordonator, Universitatea din Barcelona, DOUKAS SCHOOL, Grecia, EUROPEAN ASSOCIATION OF GEOGRAPHERS, Belgia, European Digital Learning Network, Italia,
Agenda de lucru a cuprins prezentarea stadiului de lucru la primul produs intelectual al proiectului. Fiecare partener a identificat la nivelul fiecărei țări aspect legate de formarea inițială a profesorilor în domeniul leadershipului de tip cloud, dar și la nivel international 3 bune practici care abordează noțiunea de cloud în educație și formularea competențelor generale și specifice pentru profilul leaderului cloud.
Deasemenea au fost actualizat planul de diseminarea a activităților de proiect, atingerea indicatorilor calitativi și cantitativi pentru realizarea obiectivelor proietcului și monitorizarea activităților proiectului realizate la nivelul fiecărui partener.
Proiectul L-Cloud este conceput pentru a promova conducerea pentru schimbare în educație și va produce următoarele rezultate principale:
1. Dezvoltarea de îndrumări pentru abilitățile și competențele pentru liderii cloud ai educației adaptive
2. Dezvoltarea unui cadru de calificare pentru liderii de cloud în domeniul educației bazat pe competențe și competențe. Acest proces include definirea și validarea cadrului de competență, precum și definirea unui program internațional de certificare profesională.
3. Proiectarea unui curs de dezvoltare a liderilor de educație adaptivă

Echipa de proiect,
Prof. Eliza SOTIRESCU

Actualitate

Caravana Europa pentru tineri a ajuns la Teleorman

Published

on

Marți, 9 aprilie 2024, municipiul Alexandria a fost gazda Caravanei ,,Europa pentru Tineri’’. (mai mult…)

Continue Reading

accident

Accident în Roșiorii de Vede, la ieșire spre Caracal

Published

on

Au fost implicate 3 autoturisme și opt persoane. (mai mult…)

Continue Reading

Actualitate

Comunicat de presă -Concurs ,,Gogoși și turte,, la Alexandria

Published

on

Primăria Municipiului Alexandria organizează concursul anual de ”GOGOȘI ȘI TURTE”, în data de 26.03.2024, ora 11.30, la Clubul Pensionarilor (mai mult…)

Continue Reading

Cele mai citite