Connect with us

Actualitate

Activitate de învățare/formare/predare în proiectul “STEM FOR INNOVATION”

Published

on

În perioada 07-13.10.2019, Colegiul Național Pedagogic ”Mircea Scarlat” din Alexandria, reprezentat prin elevii Andra Păun, Denisa Lincă , Alexandru Dragomir, Robert Răchită și domnul profesor Sin Ion, a participat în cadrul proiectului Erasmus+, STEM FOR INNOVATION, proiect finanțat prin contract nr. 2018-1-TR01-KA201-059398, la mai multe cursuri de formare în Saulkrasti, Letonia.
STEM FOR INNOVATION este un proiect inovativ pentru că, prin activitățile și rezultatele sale oferă o nouă perspectivă de adaptare a înțelegerii procesului instructiv – educativ, cu referire la abordările inovatoare de învățare.
Proiectul este implementat pentru un consorțiu de unități școlare din care fac parte Yavuz Selim Secondary School din Adana, Turcia, școala coordonatoare a proiectului, Colegiul Național Pedagogic ”Mircea Scarlat”, Alexandria, Saulkrasti Secondary School din Letonia, Kaunas Vocational School of Household Services and Business din Lituania și Infol Innovazione Formazione Orientamento e Lavoro din Roma, Italia.
În prima zi de mobilitate, elevii au lucrat în echipe mixte, în cadrul celor două lecții de chimie, intitulate “Detective and the chemical puzzle” și “Scientist and the chemical reactions” și în cea de fizică, “Automotive engineer and the jet engine”.
În cea de a doua zi, elevii au luat parte la lecții de robotică, inginerie si programare, în cadul căreia au fost provocați să programeze o mașinuță astfel încât aceasta să se poată deplasa. Programul a continuat printr-un consurs ce le-a pregătit elevilor o adevărată vânătoare de indicii, ajutându-i să descopere orașul într-un mod interesant.
În urmatoarea zi, elevii au participat la târgul Riga COMM, implicându-se în mai multe workshop-uri, astfel descoperind diferite posibilități de carieră în domeniul STEM.
În ultimele zile ale proiectului, au fost prezentate cunoștințele acumulate de fiecare echipă și au fost organizate excursii în Riga și la cele mai reprezentative obiective turistice.
Proiectul a apărut ca urmare a faptului că în ultimii ani s-a observat la nivel mondial o scădere îngrijorătoare a interesului elevilor pentru domeniul științei. Astfel, au fost concepute programe care încurajează elevii să descopere lumea fascinantă a științelor exacte.

Prof. coordonator Eliza SOTIRESCU

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Primăria Orbeasca, văzută ca sursă de ,, combinații,,?

Published

on

Un om de afaceri, din Lăceni, așa cum este cunoscut Marian Necșuțu, candidează la primăria Orbeasca. (mai mult…)

Continue Reading

Actualitate

La 14 Mai, Județul Teleorman aniversează 583 de ani de la prima sa atestare documentară

Published

on

Cu această ocazie, Consiliul Județean Teleorman invită toți cetățenii județului să participe la manifestările consacrate sărbătoririi Zilei Județului Teleorman, în perioada 11-14 mai. (mai mult…)

Continue Reading

Actualitate

COMUNICAT DE PRESĂ

Published

on

ADI MDTR – ASOCIAȚIA DE DEZVOLTAREA INTERCOMUNITARĂ MANAGEMENUL DEȘEURILOR TELEORMAN în parteneriat cu Instituția Prefectului Teleorman, alături operatorii SC POLARIS M HOLDING SRL și ECO SUD SA, au dat startul campaniei ,,TELEORMAN JUDEȚ CURAT 2024”. (mai mult…)

Continue Reading

Cele mai citite