Connect with us

Actualitate

Activitate de învățare/formare/predare în proiectul “STEM FOR INNOVATION”

Published

on

În perioada 07-13.10.2019, Colegiul Național Pedagogic ”Mircea Scarlat” din Alexandria, reprezentat prin elevii Andra Păun, Denisa Lincă , Alexandru Dragomir, Robert Răchită și domnul profesor Sin Ion, a participat în cadrul proiectului Erasmus+, STEM FOR INNOVATION, proiect finanțat prin contract nr. 2018-1-TR01-KA201-059398, la mai multe cursuri de formare în Saulkrasti, Letonia.
STEM FOR INNOVATION este un proiect inovativ pentru că, prin activitățile și rezultatele sale oferă o nouă perspectivă de adaptare a înțelegerii procesului instructiv – educativ, cu referire la abordările inovatoare de învățare.
Proiectul este implementat pentru un consorțiu de unități școlare din care fac parte Yavuz Selim Secondary School din Adana, Turcia, școala coordonatoare a proiectului, Colegiul Național Pedagogic ”Mircea Scarlat”, Alexandria, Saulkrasti Secondary School din Letonia, Kaunas Vocational School of Household Services and Business din Lituania și Infol Innovazione Formazione Orientamento e Lavoro din Roma, Italia.
În prima zi de mobilitate, elevii au lucrat în echipe mixte, în cadrul celor două lecții de chimie, intitulate “Detective and the chemical puzzle” și “Scientist and the chemical reactions” și în cea de fizică, “Automotive engineer and the jet engine”.
În cea de a doua zi, elevii au luat parte la lecții de robotică, inginerie si programare, în cadul căreia au fost provocați să programeze o mașinuță astfel încât aceasta să se poată deplasa. Programul a continuat printr-un consurs ce le-a pregătit elevilor o adevărată vânătoare de indicii, ajutându-i să descopere orașul într-un mod interesant.
În urmatoarea zi, elevii au participat la târgul Riga COMM, implicându-se în mai multe workshop-uri, astfel descoperind diferite posibilități de carieră în domeniul STEM.
În ultimele zile ale proiectului, au fost prezentate cunoștințele acumulate de fiecare echipă și au fost organizate excursii în Riga și la cele mai reprezentative obiective turistice.
Proiectul a apărut ca urmare a faptului că în ultimii ani s-a observat la nivel mondial o scădere îngrijorătoare a interesului elevilor pentru domeniul științei. Astfel, au fost concepute programe care încurajează elevii să descopere lumea fascinantă a științelor exacte.

Prof. coordonator Eliza SOTIRESCU

Actualitate

Caravana Europa pentru tineri a ajuns la Teleorman

Published

on

Marți, 9 aprilie 2024, municipiul Alexandria a fost gazda Caravanei ,,Europa pentru Tineri’’. (mai mult…)

Continue Reading

accident

Accident în Roșiorii de Vede, la ieșire spre Caracal

Published

on

Au fost implicate 3 autoturisme și opt persoane. (mai mult…)

Continue Reading

Actualitate

Comunicat de presă -Concurs ,,Gogoși și turte,, la Alexandria

Published

on

Primăria Municipiului Alexandria organizează concursul anual de ”GOGOȘI ȘI TURTE”, în data de 26.03.2024, ora 11.30, la Clubul Pensionarilor (mai mult…)

Continue Reading

Cele mai citite