Connect with us

Actualitate

Acțiuni de control ale ITM la agenții economici care desfășoară activități cu articole pirotehnice

Published

on

Inspectoratul Teritorial de Muncă Teleorman va derula, în perioada 02.12.2019 – 08.01.2020, o campanie de verificare a legalității modului în care sunt comercializate articolele pirotehnice.
Obiectivele campaniei sunt identificarea și verificarea agenților economici care desfășoară activități de deținere, transport, manipulare, depozitare și comercializare a articolelor pirotehnice privind respectarea prevederilor legale în vigoare.
Această acțiune este motivată de unele evenimente grave petrecute anii anteriori în țară și în străinătate care s-au soldat cu explozii și incendii de mari proporții la depozite de articole pirotehnice, ce au fost distruse în totalitate. Aceste evenimente au provocat mari pagube materiale și chiar umane, repercusiunile făcându-se resimțite pe o suprafață considerabilă în jurul acestor depozite.
Un alt motiv care stă la baza desfășurării acestei acțiuni este faptul că, în perioada sărbătorilor, se înregistrează cazuri frecvente de vătămări corporale produse prin utilizarea articolelor pirotehnice de către copii sub vârsta de 18 ani.
Toate neconformitățile ce vor fi constatate cu ocazia controalelor care se vor efectua pe perioada derulării campaniei vor fi sancționate conform prevederilor Legii nr.126/1995 privind regimul materiilor explozive, modificată și completată, precum și ale H.G. nr. 536/2002 modificată și completată.

Actualitate

Caravana Europa pentru tineri a ajuns la Teleorman

Published

on

Marți, 9 aprilie 2024, municipiul Alexandria a fost gazda Caravanei ,,Europa pentru Tineri’’. (mai mult…)

Continue Reading

accident

Accident în Roșiorii de Vede, la ieșire spre Caracal

Published

on

Au fost implicate 3 autoturisme și opt persoane. (mai mult…)

Continue Reading

Actualitate

Comunicat de presă -Concurs ,,Gogoși și turte,, la Alexandria

Published

on

Primăria Municipiului Alexandria organizează concursul anual de ”GOGOȘI ȘI TURTE”, în data de 26.03.2024, ora 11.30, la Clubul Pensionarilor (mai mult…)

Continue Reading

Cele mai citite