Connect with us

Actualitate

Acord de colaborare între Roșiorii de Vede și Iskilip- Turcia semnat de primarii celor două orașe

Published

on

Recent, primarii localităților Roșiorii de Vede și Iskilip din Turcia, Valerică Cîrciumaru și Ali Suluk  s-au întâlnit la Jupiter pentru o discuție privind oportunitățile de afaceri în cele două regiuni. Tema principală a discuției a fost agricultura, un domeniu de interes atât pentru primarul din Iskilip, agronom de profesie, cât și pentru edilul municipiului Roșiorii de Vede care a avansat ideea realizarii unui centru de prelucrare, condiționare, ambalare și livrare a legumelor produse în această parte a județului Teleorman. Valerică Cîrciumaru spune că a lansat această propunere ca principală idee de afacere pentru că este cea mai bună cale de a profita de așezarea geografică a municipiului Roșiorii de Vede, într-un bazin legumicol și se potrivește foarte bine cu pregătirea profesională a edilului din Iskilip, mai ales că acesta a manifestat un interes deosebit pentru agricultură.

Edilul roșiorean mai spune că propunerea sa vizează, legat de centrul pentru legume, realizarea unei producții controlate, pe baza de contract cu producătorii carora să li se asigure sămânță și răsad de cea mai buna calitate.

Întâlnirea de la Jupiter a fost organizată de Patronatul Serviciilor Publice în colaborare cu Camera de Comerț Bilaterală Romano- Turcă, la care au fost invitați să participe edilii celor două orașe, Roșiorii de Vede și Iskilip. În urma discuțiilor a fost încheiat protocolul de colaborare ce reprezintă un document preliminar, iar discuțiile intre cele două părți continua în vederea înfrățirii dintre orașe, decizie pe care o vor lua administrațiile locale prin hotărâre de consiliu.

Teodora Ciofalcă

Continue Reading
1 Comment

1 Comments

  1. Carla Maria Dumitrescu

    22/07/2019 at 11:13

    Foste bine!!!!!! Felicitări tuturor!!!!!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

𝐂𝐚𝐫𝐚𝐯𝐚𝐧𝐚 ,,𝐄𝐮𝐫𝐨𝐩𝐚 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐓𝐢𝐧𝐞𝐫𝐢’’ 𝐚 𝐚𝐣𝐮𝐧𝐬 𝐥𝐚 Teleorman

Published

on

Marți, 9 aprilie 2024, municipiul Alexandria a fost gazda Caravanei ,,Europa pentru Tineri’’. (mai mult…)

Continue Reading

accident

Accident în Roșiorii de Vede, la ieșire spre Caracal

Published

on

Au fost implicate 3 autoturisme și opt persoane. (mai mult…)

Continue Reading

Actualitate

Comunicat de presă -Concurs ,,Gogoși și turte,, la Alexandria

Published

on

Primăria Municipiului Alexandria organizează concursul anual de ”GOGOȘI ȘI TURTE”, în data de 26.03.2024, ora 11.30, la Clubul Pensionarilor (mai mult…)

Continue Reading

Cele mai citite