Connect with us
Publicitate Electorala

Sanatate

43311 persoane s-au vaccinat în centrele din Teleorman

Published

on

În Teleorman, de la începutul campaniei de vaccinare au fost administrate până ieri, 5 aprilie, 43311 doze de vaccin, în cele 11 centre deschise pe raza județului,

Pe 5 aprilie 2021 au fost vaccinate 495 persoane, din care: 36 cu prima doză și 459 cu a doua doză (rapel), din care 11 cu Astrazeneca și 25 cu Pfizer, prima doză. Alte 449 de persoane au primit a doua doză de Pfizer și 10 de Moderna.

În săptămâna 29.03.-04.04.2021, 3 echipe mobile de la Centrele de vaccinare din Alexandria (Punctul A), Roșiorii de Vede și Zimnicea au desfășurat 5 misiuni de vaccinare. Astfel, au fost vaccinate 45 de persoane imobilizate la domiciliu și aparținători.

Potrivit datelor furnizate de Prefectura Teleorman, ieri nu s-a vaccinat nici o persoană în centrul de la Talpa, la Botoroaga s-au vaccinat doar două persoane cu Astrazeneca, iar la Olteni 9 persoane. În aceeasi zi, la  centrele  din Videle și Zimnicea s-au administrat doar câte 42 de doze.

Advertisement
Publicitate Electorala

Facem precizarea că vaccinarea este gratuită și voluntară, dar este și o măsură complexă de prevenție în pandemia de coronavirus, alături de celelalte obligații ce ne revin: respectarea regulilor şi a măsurilor igienico-sanitare (purtarea măştii, spălatul pe mâini şi distanţarea fizică).

Sanatate

În Teleorman a început imunizarea copiilor cu vârsta peste 12 ani

Published

on

Copiii cu vârsta de 12 ani și peste se pot vaccina de astăzi împotriva COVID-19, ne informează Instituția Prefectului județului Teleorman

La Centrul de vaccinare din comuna Cervenia au fost imunizate cea mai vârstnică persoană (99 de ani) și cea mai tânără (13 ani).

✅ Platforma de programare a fost optimizată și permite programarea copiilor cu vârsta de 12 ani și peste prin contul părinților.
✅ Schema de vaccinare și modalitățile de programare sunt la fel ca la populația adultă.
✅ Este obligatorie acordarea consimțământului informat de către părinți sau de către tutorele legal.
‼️ Vaccinul autorizat pentru copiii cu vârsta de 12 ani și peste: Comirnaty produs de BioNTech Pfizer

ℹ️ Rezumatul Caracteristicilor Produsului Comirnaty produs de BioNTech Pfizer poate fi consultat: http://bit.ly/RCP-Pfizer-1iunie
ℹ️ Date despre vaccinul Comirnaty produs de BioNTech Pfizer găsiți la: http://bit.ly/vaccin-Pfizer
ℹ️ Chestionarul de triaj poate fi descărcat de la: http://bit.ly/chestionar-triaj-adulti
ℹ️ Formular de exprimare a acordului informat pentru minori îl puteți descărca de la: http://bit.ly/formular-minori
#ROVaccinare #Romania #StrongerTogether #RomâniaÎnvingePandemia #TotulVaFiBine

Advertisement
Publicitate Electorala

Continue Reading

Sanatate

11910 persoane au fost vaccinate în centrele din Teleorman

Published

on

By

Ieri, 01.03.2021, au fost deschise centrele de vaccinare din localitățile Cervenia și Plosca și încă un flux de vaccinare la Centrul de vaccinare Școala nr. 6 Alexandria. Astfel, vaccinarea în județul Teleorman se realizează, la această dată, în cadrul a 10 centre de vaccinare comunitare (5 în mediul urban și 5 în mediul rural), după cum urmează:
1. Centrul de vaccinare Școala nr. 6 Alexandria
2. Centrul de vaccinare Sala de sport Roșiorii de Vede
3. Centrul de vaccinare Sala de sport Turnu Măgurele
4. Centrul de vaccinare Sala de sport Videle
5. Centrul de vaccinare Sala de sport Zimnicea
6. Centru de vaccinare comuna Botoroaga
7. Centru de vaccinare comuna Cervenia
8. Centrul de vaccinare comuna Olteni
9. Centru de vaccinare comuna Plosca
10. Centrul de vaccinare comuna Talpa

Pe data de 1 martie 2021, la nivelul județului Teleorman, au fost vaccinate 552 de persoane, din care: 537 cu prima doză și 15 cu a doua doză.

Potrivit datelor comunicate de Institutia Prefectului judetului Teleorman, în perioada 31 decembrie 2020- 01.03.2021, inclusiv, la nivel județean  au fost administrate 19576 doze de vaccin.

Numărul total al persoanelor vaccinate în județul Teleorman este de 11910, din care:
– 7666 persoane au fost vaccinate și cu a doua doză, iar 3694 persoane au primit doar prima doză.

Advertisement
Publicitate Electorala

Continue Reading

Sanatate

A început vaccinarea persoanelor programate în centrul de la Roșiori de Vede

Published

on

By

Astăzi au ajuns primele doze de vaccin împotriva COVID-19 la centrul de vaccinare amenajat în incinta sălii de sport din Roșiori de Vede. Deși erau persoane programate începând cu ora 8.00, primele doze de vaccin au fost administrate abia în jurul prânzului, cu un decalaj de câteva ore. Până la ora 14.30 se vaccinaseră 7 persoane din categoria celor cu vârsta peste 65 ani care s-au programat pe platforma națională. Pentru prima zi de vaccinare, la centrul din Roșiori de Vede  sunt programate 60 de persoane, numărul maxim ce poate fi vaccinat în cele 12 ore de program. Potrivit datelor înregistrate pe platforma de programare, la centrul din Roșiori nu mai sunt locuri disponibile până la data de 1 februarie.

Centrul are amenajate două puncte de vaccinare, dar pentru moment este funcțional doar un singur punct. În condițiile în care punctul de vaccinare funcționează cu doi medici și doi asistenți, deocamdată nu s-a putut asigura personal medical decât pentru un punct de vaccinare. Dacă ambele puncte devin operaționale se dublează capacitatea de vaccinare la 120 de persoane pe zi.

Ca la orice început apar disfuncționalități și probleme care se pot rezolva pe parcurs, dar cea mai mare problemă cu care s-au confruntat astăzi cadrele medicale din centrul de vaccinare a fost sistemul informatic care s-a blocat de mai multe ori și astfel procesul de vaccinare a fost îngreunat, iar persoanele programate au fost nevoite să aștepte mai mult decât era necesar.

Conform informațiilor primite de la DSP Teleorman, astăzi au fost livrate centrelor de vaccinare  materialele si echipamentele sanitare puse la dispozitie de DSU, care asigură doar o parte din necesar.

Advertisement
Publicitate Electorala

Teodora Ciofalcă

Continue Reading

Cele mai citite