La SJU Alexandria se caută medic neurolog!!!! UPU Alexandria rămâne funcțională

Spitalul Județean de Urgență Alexandria rămâne în continuare cu UPU funcțională. Medicii UPU au purtat o discuție astăzi, cu managerul Dobre Alexandru. Dr Cătălin Dumitrașcu trage de o perioadă mare de timp un semnal de alarmă. Atunci când un medic specialist nu există, în special în gardă, actul medical și-l asumă total medicul din UPU. În urma discuției, s-a ajuns la concluzia că medicii din urgență trebuie să mai ducă greul până se va găsi un medic neurolog, un medic pediatru, un medic de radiologie care să își dorească să vină să practice profesia la spitalul din Alexandria.

Conform afirmațiilor managerului Dobre, postul de medic neurolog a fost scos la concurs de 5 ori. De asemenea, acesta a confirmat că se oferă beneficii. Sporurile sunt maxime, exista spor de inserție, 1 salariu minim pe economie pentru medicii care nu au domiciliul în Alexandria, sub formă de ajutor, locuință de serviciu. În acest moment, SJU Alexandria dispune de 6 locuințe de serviciu, care pot fi atribuie imediat. Managerul Dobre a asigurat colectivul UPU că depune toate eforturile pentru a fi depășită această situație. UPU va rămâne funcțională.

Dr Cătălin Dumitrașcu de ani buni a pus pe tapet faptul că exisă penurie de medici specialiști la SJU Alexandria. De data aceasta, colectivul UPU care a solicitat amendamentul ca sunt necesari mai mulți medici, au menționat că situația putea fi prevăzută și au concluzionat că toată lumea a făcut tot ce se poate, însă situația rămâne cum este, deocamdată, pe o perioadă nedeterminată.

Un medic de urgență este expus unui stres maxim atunci cînd trebuie să își asume și alte specialități medicale, iar toți pacienții doresc ca timpii de așteptare să se reducă, să primească empatie și dacă se poate să își povestească istoricul medical. Accidentele sau urgențele au prioritate, însă marea majoritate a pacientilor care nu prezită urgențe preferă să meargă la UPU. Medicii de urgență nu sunt medici de familie. Situația aceasta a fost îndelung dezbătută de-a lungul anilor, însă pacienții se simt în siguranță la UPU.
Amalia Preda

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*