Eugen Pîrvulescu, senator PNL: “Sprijinim fermierii romani”

Premierul Romaniei a solicitat Comisiei Europene sa ia măsuri pentru protejarea fermierilor afectați de exporturile de cereale ucrainene. Prin răspunsul trimis, Comisia Europeană susține fermierii români și industria alimentară, așa cum o face si PNL, de la nivelul guvernului.

De la Bruxelles va mai veni încă un pachet financiar destinat fermierilor din țările afectate, care va avea o valoare aproape dublă față de cel inițial, așa cum a cerut și președintele Klaus Iohannis. De asemenea, vor fi adoptate măsuri preventive pentru anumite categorii de cereale produse în Ucraina, precum grâul, porumbul, rapița și floarea-soarelui.

În urma intervenției premierului Nicolae Ciucă, executivul european a promis și o investigație asupra unor produse sensibile, însoțită de adoptarea unor proiecte de reglementări europene privitoare la reînnoirea măsurilor comerciale autonome pentru încă un an, după expirarea lor programată pentru 5 iunie.

Eugen Pîrvulescu, senator PNL

1 comentariu

  1. Felicitari domnului Premier Nicolae Ciuca pentru interventia rapida, eficienta si cerintele pertinente de la Comisia Europeana in problema exporturilor de cereale ucrainene. Activitatea sa a adus linistea si echilibrul in zonele agricole din Romania si importatorii sa poata continua cu achizitiile lor la un pret corect si stabilit. Apreciem gestul domnului presedinte Klaus Iohannis de a solicita dublarea sumelor ce ar urma sa fie oferite fermierilor afectati si modul inovator prin care Comisia Europeana se pregateste sa adopte masurile preventive pentru unele categorii de produse. Respectul nostru pentru modul in care Guvernul Daruieste Libertatea (PNL) a rezolvat problema si sustine industria alimentara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*