77 de misiuni pentru pompierii teleormăneni, în ultimele trei zile

În perioada 21 – 23 mai, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman au intervenit pentru protejarea vieții, bunurilor materiale și a mediului înconjurător la 77 de evenimente, după cum urmează:
66 de cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave;
2 accidente rutiere, produse pe raza localităților Drăgănești Vlașca și Beiu, rezultate cu 2 victime, conștiente, cooperante, neîncarcerate, asistate medical de echipajele SAJ și SMURD, transportate apoi la spital pentru îngrijiri de specialitate. La fața locului, pompierii militari teleormăneni au asigurat și măsurile de prevenire și stingere a incendiilor;
5 incendii, dintre care unul izbucnit într-un apartament din municipiul Turnu Măgurele, unul la un magazin alimentar din localitatea Udupu, două la autoturismele unor cetățeni din localitățile Zimnicele și Drăgănești Vlașca și un incendiu la vegetația uscată și gunoiul menajer de pe raza municipiului Alexandria.

În municipiul Turnu Măgurele, incendiul a distrus mai multe materiale textile din interiorul unei apartament de la etajul 4 al unui bloc de locuințe, de pe strada Oituz, cauza probabilă fiind o țigară nestinsă corespunzător. Din fericire, focul a fost observat și anunțat la timp pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112, pompierii turneni reușind să-l localizeze și lichideze fără a întâmpina probleme deosebite. La acest eveniment nu a fost necesară evacuarea persoanelor de pe scara blocului și nu au fost înregistrate victime.

În localitatea Udupu, incendiul izbucnit în această noapte, a fost observat cel mai probabil cu întârziere și anunțat în jurul orei 01.55, motiv pentru care, la sosirea echipajelor de pompieri, focul se manifesta generalizat la magazinul alimentar.
13 pompieri, cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă și o ambulanță SMURD, au acționat timp de aproape două ore până ce au reușit să stingă în totalitate incendiul, în limitele găsite, evitând propagarea la bunurile din vecinătate.
Au ars ori au fost distruse de foc acoperișul magazinului pe cca. 60 mp, elementele de tâmplărie, mobilierul din interior, 3 lăzi frigorifice, 2 frigidere, un aparat de aer condiționat și mai multe produse alimentare. Pagubele au fost estimate la suma de 48000 de lei.
Din primele verificări, a reieșit că incendiul s-a produs din cauza unui scurtcircuit la instalația electrică a unui frigider lăsat sub tensiune.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*