“FII MÂNDRU CĂ EȘTI ROMÂN!” – ediția a III-a, spectacol dedicat Zilei Românilor de Pretutindeni

Asociația Interculturală Româno-Elenă „Dacia” Atena, Grecia și Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași în parteneriat cu Consiliul Județean Teleorman prin Serviciul de Cooperare Internă și Internațională, Primăria Municipiului Iași – Biroul Diaspora, Centrul pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare” Neamț, Consiliul Județean Gorj, Școala Populară de Arte „Constantin Brâncuși” Târgu Jiu, Școala Internațională de Limba Română Dacia Atena, Grecia organizează online, în data de 14 mai 2021, începând cu ora 19:30, un eveniment de suflet, spectacolul “FII MÂNDRU CĂ EȘTI ROMÂN!”, aflat anul acesta la a III-a ediție.

Spectacolul este dedicat “Zilei Românilor de Pretutindeni” sărbătorită în avans la începutul lunii mai. Concret, ultima duminică a lunii mai ne oferă prilejul de a celebra “Ziua Românilor de Pretutindeni”, o zi dedicată celor aflați dincolo de hotare, dar rămași aproape de țara natală, în gând și în suflet. Fiecare român, acolo unde se află, este un ambasador al tradițiilor, culturii și obiceiurilor noastre, al creativității și al spiritului românesc.

“Ziua Românilor de Pretutindeni” a fost instituită prin Legea nr. 299 din 13 noiembrie 2007, privind sprijinul acordat românilor de pretutindeni, care reglementează drepturile persoanelor ce îşi asumă în mod liber identitatea culturală română – persoanele de origine română şi cele aparţinând filonului lingvistic şi cultural românesc, din afara graniţelor României, având ca scop menţinerea, promovarea şi afirmarea identităţii lor culturale, etnice, lingvistice şi religioase.

Cu prilejul acestei sărbători vom intra în atmosfera muzicii populare autentice românești, alături de Ansamblul Folcloric – Floricica de la munte, Florin Grigore, Anuța Mădălina Arghiroi și Ansamblul Florile Teleormanului, Ioana Aurelia Didiu, Mihaela Nițulescu, Alin Milică, Sînziana Oșlobanu, Ana Maria Blejan, Damian Spinei, Angela Bîrjovianu, Mihai Iancu Ciurea, Ansamblul „Maria Lătărețu” Târgu Jiu cu Ion Drăgan și Liliana Ciochina Neoaga.

Evenimentul va beneficia de prezența presei naționale și a Agențiilor din Presa Internațională a Românilor din Diaspora: Știri pe Surse DIASPORA, Mapamond News și Universul Românesc.

*****************************************
“FII MÂNDRU CĂ EȘTI ROMÂN!” – ediția a III-a

Vă așteptăm vineri, 14 mai 2021, începând cu ora 19:30, pe platforma Zoom a Școlii Dacia.

Join Zoom Meeting
https://us02web.zoom.us/j/4978461232
Meeting ID: 497 846 1232

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*