Centrul EUROPE DIRECT Teleorman, deschis oficial de Ziua Europei

Noul centru de informare Europe Direct Teleorman s-a deschis oficial, astăzi, de Ziua Europei, deși activitatea în acest centru a început pe 1 mai. Pe lângă momentul inaugural, la sediul Direcției pentru Cultură a municipiului Roșiori de Vede  au avut loc și alte manifestări dedicate Zilei Europei. În sala de conferințe a Casei de cultură s-a deschis o expoziție de timbre, documente, cărți poștale, fotografii cu tematică europeană din colecția personală a avocatului Petre Dumitriu. În cadrul evenimentului a avut loc și o sesiune de comunicări privind rolul și misiunea Centrului Europe Direct Teleorman. Profesorul Florin Iordăchiță, invitat special la acest eveniment a oferit publicului o veritabilă lecție de istorie despre semnificația zilei de 9 mai pentru poporul român.

Centrul de informare EUROPE DIRECT Teleorman, găzduit de Biblioteca Municipală ”Gala Galaction”, structură a Direcţiei pentru Cultură, Educaţie, Creaţie şi Sport Roşiori de Vede, și-a  deschis porţile pentru teleormănenii interesaţi de aspecte legate de Uniunea Europeană.

Proiectul este finanţat de Uniunea Europeană şi Consiliul Local al Municipiului Roşiori de Vede.
Suma totală estimată alocată pentru România în 2021 (mai-decembrie) este de 563.208 Euro. Pentru perioada 2022-2025, grantul anual dedicat fiecărui centru EUROPE DIRECT va fi de 30.400 Euro.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*