ZIUA SECURITĂȚII ȘI SĂNĂTĂȚII ÎN MUNCĂ

Comunicat de presă

ORGANIZAȚIA INTERNAȚIONALĂ A MUNCII în fiecare an de 28 Aprilie sărbătorește în toate țările lumii ZIUA INTERNAȚIONALĂ A SECURITĂȚII ȘI SĂNĂTĂȚII ÎN MUNCĂ. De asemenea 28 Aprilie este o zi în care mișcarea sindicală din lume onorează memoria victimelor accidentelor de muncă și a bolilor profesionale și organizează simultan campanii în întreaga lume.
OBIECTIVELE PRINCIPALE ALE ACESTEI ZILE INTERNAȚIONALE, ÎN ANUL 2021 SUNT:

-Promovarea la nivel mondial a PREVENIRII CONTAMINĂRII ȘI ÎMBOLNĂVIRII CU SARS-COV-2 ȘI A PRODUCERII ACCIDENTELOR DE MUNCĂ ȘI A BOLILOR PROFESIONALE
-Prevenirea și combaterea răspîndirii virusului SARS-COV-2 ÎN RÎNDUL ANGAJAȚILOR DIN TOATE SECTOARELE DE ACTIVITATE de pe piața muncii, a jud. Teleorman, precum și în rîndul locuitorilor jud. Teleorman
– Îmbunătățirea capacității de evaluare a riscurilor, CONTAMINĂRII ȘI ÎMBOLNĂVIRII CU SARS-COV-2 ȘI A PRODUCERII ACCIDENTELOR DE MUNCĂ în toate domeniile și sectoarele de activitate
Agenda 2030 pentru dezvoltarea durabilă a Națiunilor Unite, adoptată la 25.09.2015 cuprinde un plan global de acțiuni cu obiective specifice pentru stoparea sărăciei, protejarea planetei și asigurarea prosperității tuturor.
Obiectivul de dezvoltare durabilă, în special prevede promovarea creșterii economice, ocuparea integrală a forței de muncă și muncă decentă pentru toți, protejarea drepturilor lucrătorilor și promovarea unui mediu de lucru sigur și sănătos pentru toți lucrătorii.

Conducerea INSPECTORATULUI TERITORIAL DE MUNCĂ TELEORMAN adresează rugămintea tuturor angajatorilor și angajaților de pe piața de muncă a jud. Teleorman:
SĂ CONȘTIENTIZEZE RESPONSABIL PRIVIND COMBATEREA ȘI PREVENIREA CONTAMINĂRII ȘI ÎMBOLNĂVIRII CU SARS-COV-2 ȘI A PRODUCERII ACCIDENTELOR DE MUNCĂ ȘI A ÎMBOLNĂVIRILOR PROFESIONALE.
CONDUCEREA INSPECTORATULUI TERITORIAL DE MUNCĂ TELEORMAN precum și TOȚI INSPECTORII DE MUNCĂ acționează prin toate formele și metodele specifice de a conștientiza angajatorii și angajații din jud. Teleorman DE A RESPECTA ÎNTOCMAI NORMELE DE SECURITATE ȘI SĂNĂTATE ÎN MUNCĂ ȘI ÎN MOD DEOSEBIT PREVENIREA CONTAMINĂRII ȘI ÎMBOLNĂVIRII CU SARS-COV-2.
De aceea, RESPONSABILII NOȘTRI SSM de la toate nivelele sunt PILONII DE BAZĂ AI INSPECTORATULUI TERITORIAL DE MUNCĂ TELEORMAN, prin ei realizăm COMBATEREA ȘI PREVENIREA ÎMBOLNĂVIRII CU SARS-COV-2 ȘI A PREVENIRII PRODUCERII ACCIDENTELOR DE MUNCĂ ȘI A ÎMBOLNĂVIRILOR PROFESIONALE.

DORIM CU OCAZIA ACESTUI EVENIMENT INTERNAȚIONAL SĂ TRAGEM UN SEMNAL DE ALARMĂ PRIVIND ÎMBUNĂTĂȚIREA ACTIVITĂȚII ÎN DOMENIUL SECURITĂȚII ȘI SĂNĂTĂȚII ÎN MUNCĂ, ÎN TOATE SECTOARELE DE ACTIVITATE DIN JUD. TELEORMAN.

Dr. Ing. Emil Viorel Ciobanu
INSPECTOR ȘEF

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*