72 de misiuni ale salvatorilor teleormăneni, în ultimele două zile

În ultimele două zile, echipajele de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman, cu mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor, recuperării și salvării persoanelor din medii ostile vieții, precum și pentru acordarea primului ajutor calificat, au acționat la un număr de 72 de misiuni, după cum urmează:
– 53 de cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave;
– 4 incendii, dintre care două izbucnite la locuințele unor cetățeni din localitățile Cătunu (com. Poieni) și Meri (com. Vedea), unul la un depozit de furaje dintr-o gospodărie din localitatea Pietroșani și un incendiu de vegetație uscată în apropierea orașului Videle.

Ieri după amiază, în jurul orei 13.15, în localitatea Cătunu, ajunși la fața locului cu două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD, salvatorii au constatat că incendiul se manifesta la nivelul unei bucătării și la tavanul din lemn al locuinței, pe o suprafață de cca. 30 mp, cu posibilitatea distrugerii întregului imobil. Proprietara locuinței, o femeie de cca. 89 de ani, cu probleme locomotorii, a fost evacuată de către vecini, prezentând un atac de panică, iar fiica acesteia, de 62 de ani, în încercarea de a stinge incendiul, a suferit arsuri de gradul I la nivelul feței. Ambele persoane au fost preluate de către echipajul SMURD care le-a acordat primul ajutor calificat, ele refuzând apoi transportarea la spital.

Pompierii au stins incendiul în mai puțin de o oră, în limitele găsite, fiind salvată cea mai mare parte a casei de locuit, precum și anexele gospodărești din apropiere. Cauza probabilă a acestui eveniment a fost o butelie montată necorespunzător, ce prezenta scăpări de gaze, acestea aprinzându-se la încercarea proprietarei de a face mâncare.

Astăzi de dimineață, la ora 05.23, în localitatea Meri, un incendiu a izbucnit la locuința unui cetățean, cu posibilitatea distrugerii imobilului și propagării la bunurile din apropiere.
Pentru gestionarea acestui evenimenmt, la fața locului s-au deplasat pompierii militari din cadrul Detașamentului Roșiorii de Vede, cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă și o ambulnță SMURD. Focul, ce se manifesta la acoperișul unei anexe, realizat din lemn, tablă și azbociment, pe cca. 30 mp, în interiorul unei camere și al unui hol, unde erau depozitate două drujbe, o moară de uruială, două mese, un pat și mai multe articole textile, a fost localizat și lichidat în limitele găsite în aproximativ o oră.

Valoarea bunurilor distruse a fost estimată la suma de 5000 de lei, iar cea a bunurilor salvate la peste 20 000 de lei.
Cauza probabilă a acestui eveniment a fost un scurtcircuit produs la un cablu electric defect al anexei.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*