Măsuri de ordine în sistem integrat pentru carantinarea comunei Drăghiceni

Astăzi. începand cu ora 08:00, a fost instituită carantina zonală în comuna Drăghiceni, pentru 14 zile, perioadă în care jandarmii și polițiștii olteni sunt mobilizați în misiuni specifice de ordine publică și de verificare a măsurilor dispuse.

Jandarmeriei Olt îi revine misiunea de asigurare a ordinii publice și verificarea respectării măsurilor obligatorii instituite de autorități în vederea prevenirii și limitării răspândirii infectării cu virusul SARS-CoV-2.
Pentru aceasta, au fost mobilizate efective de jandarmi, care, alături de polițiști, au misiunea de a realiza filtre la intrarea și ieșirea din zona carantinată, de a constitui patrule auto și pedestre în vederea menținerii unui climat de ordine publică și de a preveni orice incident.

Este strict interzisă intrarea/ieșirea în/din zona carantinată prin alte zone și căi de acces decât cele deschise circulației publice de pe drumurile județene, comunale și forestiere.
De asemenea, circulația și staționarea în spații publice a persoanelor sunt interzise, cu excepția motivelor bine justificate, pe baza declarației pe proprie răspundere, legitimației de serviciu sau a adeverinței eliberate de angajator.

Se recomandă cetățenilor comunei, precum și celor care tranzitează zona carantinată:
– Să păstreze distanțarea fizică;
– Să limiteze la maxim deplasările în/din localitate
– Să poarte masca de protecție;
– Să nu se expună la riscuri ce le pot pune viața în pericol.

Se permite tranzitarea localității carantinate de către persoanele care nu au domiciliul pe raza acesteia, fiind interzisă oprirea în localitate, accesul persoanelor și vehiculelor în/din localitate se face numai prin filtrele instituite de către forțele de ordine.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*