Ministrul Mediului, Barna Tánczos, prezent la acțiunea de ecologizare ,,Teleorman, județ curat”, inițiată de senatorul Eugen Pîrvulescu

Mobilizare de forțe la Drăgănești- Vlașca  în cadrul campaniei ” Teleorman, județ curat” desfășurată  astăzi în toate localitățile, la inițiativa  senatorului liberal Eugen Pîrvulescu. La activitățile de ecologizare desfășurate pe raza comunei Drăgănești- Vlașca a participat și ministrul Mediului, Barna Tánczos, care descrie  actțunea ca pe o ” încercare disperată a comunității locale de a curăța aceste zone, inclusiv cele adiacente drumului județean”. Unul dintre organizatorii și susținătorii acestei initiative civice a fost primarul comunei Drăgănești – Vlașca, Ciprian Ciuperceanu, care este și președintele Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Managementul Deșeurilor Teleorman, pozitie pe care deși o ocupă doar de câteva luni,  i-a permis să cunoască în detaliu problemele din sistemul de gestionare a deșeurilor și să vadă unde este nevoie de intervenții rapide și eficiente.

Prezent în Teleorman la prima acțiune ecologică de amploare, demnitarul de la Ministerul Mediului declară că susține autoritățile locale în efortul lor de a colecta, sorta și depozita deșeurile menajere și că ministerul va asigura finanțarea acelor platforme unde cetățenii pot depozita deșeurile din construcții și alte deșeuri voluminoase care nu se pot ridica odată cu cele menajere.

” Teleormanul are nevoie de o stație de sortare a deșeurilor astfel încât să se depoziteze cât mai puțin la groapa de gunoi existentă și să ajungă cât mai mult la reciclare. Sistemele de sortare vor fi finanțate prin PNRR”, a mai declarat ministrul Mediului și a dat asigurări că se vor construi și în Teleorman platforme pentru gunoiul de grajd.

Senatorul PNL Eugen Pîrvulescu spune că “acțiunea de astăzi are drept scop o mobilizare generală pentru colectarea deșeurilor aruncate la întâmplare, o curățenie generală care va schimba total aspectul județului nostru”.

Partenerii acestei campanii, A.D.I.- Managementul Deșeurilor, Agenția pentru Protecția Mediului Teleorman, SC Polaris SA și Direcția Silvică Teleorman au participat activ la aceasta acțiune, cu resursele proprii.

T.C.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*