Eurostat confirmă eficacitatea politicii economice adoptate de Ludovic Orban în 2020

Declarație de presă

Eurostat recunoaște că România a avut, în trimestrul IV, comparativ cu trimestrul III, cea mai mare creștere, cu 4,8%, a PIB înregistrată de un stat membru al Uniunii Europene în 2020, anul cu cea mai puternică provocare economică pe fondul pandemiei.

Cifrele confirmă, dincolo de orice dubiu, că măsurile luate de Guvernul Ludovic Orban în 2020 au fost eficiente în a susține economia și a salva locurile de muncă.

Politica economică liberală a anului 2020 i-a asigurat României un loc de top, performând, în timp ce economia din zona euro a suferit o scădere de 0,7%, iar economia Uniunii Europene, în ansamblu, a înregistrat un declin de 0,5% în trimestrul patru față de trimestrul trei.

Datele publicate de Eurostat arată că România a înregistrat creșteri consecutive ale PIB în ultimele două trimestre din 2020: +4,8% în trimestrul IV, după +5,6% în trimestrul III, fapt ce confirmă „revenirea în V” a economiei românești, precum și justețea măsurilor luate, în 2020, de Guvernul PNL pentru susținerea întreprinzătorilor, a locurilor de muncă și de creștere a volumului de investiții în economie.

#LudovicOrban
#GuvernareLiberală
#CreștereEconomică

Costel Barbu, deputat PNL Teleorman

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*