Costel Barbu, deputat PNL-“Bugetul pe 2021 va fi susținut în Parlamentul României în forma transmisă de Guvernul Florin Cîțu”

Bugetul pe 2021 este un buget al investițiilor, un buget care va asigura redresarea economiei naționale în urma pandemiei și continuarea programului de investiții publice masive, demarat, încă de anul trecut, de Guvernul #PNL.

Prin proiectul de buget pe anul 2021, cheltuielile de investiții sunt preconizate la 61,4 miliarde de lei, reprezentând aproximativ 5,5% in PIB, mai mari cu 8,3 miliarde de lei față de anul 2020, când guvernul liberal, în ciuda crizei sanitare și a crizei economice, a alocat pentru investiții cu 9,5 de miliarde de lei mai mult decât guvernele PSD în 2019.

Viziunea liberală de anul trecut a oferit României șansa evitării recesiunii tehnice, cu o contracție economică de doar 3,9% față de media europeană de 4,8%, Guvernul Orban fiind singurul guvern din UE care a crescut volumul investițiilor într-un an în care pandemia a paralizat, practic, economii mult mai dezvoltate, și nu a impus un nou lockdown economic în toamnă, așa cum s-a întâmplat în alte țări.

Continuând cu aceeași viziune vom respecta toate înțelegerile pe care România le are cu partenerii săi din Uniunea Europeană, vom reuși echilibrarea graduală a bugetului, astfel încât, să scădem deficitul sub procentul de 3% din PIB, conform tratatului Uniunii Europene, într-un orizont de timp rezonabil, și vom pune bazele relansării economice sustenabile.

Orice intervenție pe construcția lui, ar afecta grav tot angrenajul care pune în mișcare motoarele de dezvoltare economică: investiții, creșterea absorbției de fonduri europene și susținerea dezvoltării mediului privat.

Cred că a fost timp suficient pentru depunerea unor propuneri de îmbunătățire a lui. Acum, suntem în linie dreaptă pentru adoptarea lui în Parlamentul României și el va fi susținut în forma transmisă de Guvern.

#GuvernareResponsabilă
#Buget2021
#RelansareEconomică
#InvestițiiPubliceMasive

Costel Barbu, deputat PNL Teleorman

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*