La Roșiori de Vede au început lucrările de reabilitare a fostului cinematograf Modern

Reabilitarea fostului cinematograf Modern din Roșiori de Vede, un proiect care stagnează de peste 5 ani a ajuns, în sfârșit, la faza de execuție. Investiția în valoare de 8 milioane lei este realizată de Compania Națională de Investiții care, pe 11 ianuare, a emis ordinul de începere a lucrărilor. De o săptămână se lucrează intens la interior unde au fost demontate scaunele și pardoseala din sala de spectacol, se eliberează toate spațiile din cladire de materialele și dotările degradate și inutile.

Acest proiect de investiții cuprinde modernizarea, consolidarea și extinderea clădirii existente cu o construcție p+1 de aproape 400 mp, recompărtimentări interioare, amenajarea sălii de spectacol, a scenei și spațiilor tehnice, instalații de proiecții, acustică și sonorizare, instalații electrice, centrală termică și instalațiile aferente, refacerea pardoselii, finisaje interioare și exterioare, înlocuirea tâmplăriei, izolații termice, refacerea hidroizolației la terasă și copertine, adică aproape tot, având în vedere stadiul avansat de degradare în care a ajuns.

Cinematograful Modern situat în centrul municipiului Roșiorii de Vede a trecut în proprietatea publică a autorității locale în aprilie 2009, după ce ani la rând a fost ținută în conservare de Regia Autonomă de Distribuție și Exploatare a Filmelor România Film care nu a investit nimic. De atunci se tot caută soluții pentru ca această clădire să devină funcțională și să fie redată comunității.

Peste 18 luni, la finalizarea acestui proiect de investiții, în locul vechiului cinematograf, roșiorenii vor avea un centru cultural multifuncțional modern.

Teodora Ciofalcă

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*