Deputat Costel Barbu- “La mulți ani, frați români! La mulți ani, România!”

Sărbătorim, astăzi, dragi prieteni, 162 de ani de la Unirea Principatelor Române – Mica Unire, primul pas spre făurirea României moderne, printr-un act de solidaritate și voință unică a poporului.
Alegerea lui Alexandru Ioan Cuza, în 1859, ca domnitor al Moldovei, la 5 ianuarie, și al Țării Românești, la 24 ianuarie, a fost momentul hotărâtor în care cele două principate au devenit o singură voce, pornind pe drumul fără întoarcere al construirii unui stat puternic, independent, unitar, suveran – România de azi.

Dârzenia și hotărârea elitelor societății de la vremea aceea, de a pune pe primul loc interesul general, de a lupta cu opoziția internațională, de a căuta aliați externi și de a pune bazele unui stat modern, ne obligă, astăzi, să le continuăm viziunea și să le asigurăm urmașilor noștri o Țară puternică și respectată.

România are, astăzi, nevoie, mai mult ca niciodată, de unitate, de solidaritate și de implicarea fiecăruia dintre noi în procesul de reconstruire și remodelare responsabilă post pandemie. Este nevoie de fiecare român pentru a depăși toate provocările ridicate de criza sanitară și cea economică, este nevoie să ne punem la treabă imaginația, spiritul civic, abnegația, capacitatea de a acționa solidar și unitar.

Români, să fim uniți în cuget și simțiri!
La mulți ani, frați români! La mulți ani, România!

Costel Barbu, deputat PNL

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*