A început vaccinarea persoanelor programate în centrul de la Roșiori de Vede

Astăzi au ajuns primele doze de vaccin împotriva COVID-19 la centrul de vaccinare amenajat în incinta sălii de sport din Roșiori de Vede. Deși erau persoane programate începând cu ora 8.00, primele doze de vaccin au fost administrate abia în jurul prânzului, cu un decalaj de câteva ore. Până la ora 14.30 se vaccinaseră 7 persoane din categoria celor cu vârsta peste 65 ani care s-au programat pe platforma națională. Pentru prima zi de vaccinare, la centrul din Roșiori de Vede  sunt programate 60 de persoane, numărul maxim ce poate fi vaccinat în cele 12 ore de program. Potrivit datelor înregistrate pe platforma de programare, la centrul din Roșiori nu mai sunt locuri disponibile până la data de 1 februarie.

Centrul are amenajate două puncte de vaccinare, dar pentru moment este funcțional doar un singur punct. În condițiile în care punctul de vaccinare funcționează cu doi medici și doi asistenți, deocamdată nu s-a putut asigura personal medical decât pentru un punct de vaccinare. Dacă ambele puncte devin operaționale se dublează capacitatea de vaccinare la 120 de persoane pe zi.

Ca la orice început apar disfuncționalități și probleme care se pot rezolva pe parcurs, dar cea mai mare problemă cu care s-au confruntat astăzi cadrele medicale din centrul de vaccinare a fost sistemul informatic care s-a blocat de mai multe ori și astfel procesul de vaccinare a fost îngreunat, iar persoanele programate au fost nevoite să aștepte mai mult decât era necesar.

Conform informațiilor primite de la DSP Teleorman, astăzi au fost livrate centrelor de vaccinare  materialele si echipamentele sanitare puse la dispozitie de DSU, care asigură doar o parte din necesar.

Teodora Ciofalcă

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*