Comisia de dialog social convocată la solicitarea sindicaliștilor de la Sanitas

Comunicat de presă

Astăzi, în Sala mare a Palatului Administrativ, a avut loc ședința Comisiei de Dialog Social Teleorman, convocată potrivit prevederilor Legii dialogului social și la solicitarea Uniunii Judeţene ”Sanitas” Teleorman, membră a Federației ”Sanitas” din România.

Ordinea de zi a întâlnirii a cuprins subiecte legate de aplicarea prevederilor Legii nr. 153/2017 – legea cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, stabilirea sporului pentru condiții de muncă deosebit de grele, prin raportare la salariul de bază aflat în plată și acordarea stimulentului de risc salariaților din sistemul de asistență socială.

La întâlnirea prezidată de subprefectul județului Teleorman, Nicoleta Voicu, au participat reprezentanți ai serviciilor publice deconcentrate, confederațiilor sindicale şi confederațiilor patronale – membri ai Comisiei de Dialog Social Teleorman și invitați din partea unităților medicale din județ (manageri de spitale), respectiv reprezentanți ai Uniunii Judeţene ”Sanitas” Teleorman.

Reprezentanții ”Sanitas” Teleorman au solicitat găsirea unor soluții astfel încât angajații din sistemul sanitar și cel de asistență socială să poată beneficia de drepturile legale privind salarizarea, fiind nemulțumiți de înghețarea salariilor începând cu data de 01.01.2021.

Subprefectul Nicoleta Voicu a dat asigurări cu privire la deschiderea Guvernului României referitoare la situația personalului sanitar, mai ales în contextul pandemiei de coronavirus, și a precizat că va înainta Executivului revendicările transmise de Uniunea Judeţeană ”Sanitas” Teleorman.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*