Rezultat istoric pentru PNL Teleorman la alegerile parlamentare

Cu un scor electoral de 39%, PNL Teleorman înregistrează cel mai bun rezultat obținut vreodată de liberali în acest județ, la alegerile parlamentare. Chiar dacă PSD are acum cu patru procente mai mult, diferența dintre cele două partide PSD și PNL s-a redus considerabil comparativ cu scrutinul din 2016 când social democrații câștigau alegerile cu 62%, în timp ce liberalii obțineau doar 19,44% din voturile teleormănenilor.

Rezultatul electoral, în urma votului din 6 decembrie, plasează filiala PNL Teleorman pe locul trei în ierarhia națională, după Giurgiu și Sibiu, un salt spectaculos realizat de liberali în ciuda tensiunii politice și atacurilor lansate la adresa PNL și candidaților săi din Teleorman.

În urma votului exprimat de teleormăneni, cele două mandate de senator se împart între PNL și PSD, respectiv Eugen Pîrvulescu și Dănuț Cristescu, iar la Camera Deputaților PNL are două mandate, Costel Barbu și Ică Calotă, PSD, doua mandate pentru Florin Piper și Paul Stancu. Al cincilea mandat de deputat în Teleorman va fi acordat prin redistribuire și este posibil să-l obțină chiar PNL, dar asta depinde de situația inregistrată la nivel național.

T.C.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*