Guvernul PNL a extins capacitatea rețelei medicale de suport Covid

Pentru a crește capacitatea de tratare a sistemului medical și numărul de paturi din secțiile de ATI, Guvernul PNL a finalizat parteneriatul public-privat. Prin acest parteneriat a fost cooptat în rețeaua națională de suport COVID, spitalul Metropolitan Monza, în urma căruia au mai fost create 30 de locuri la ATI.

Referitor la demersul făcut de guvern de a încheia acest parteneriat, premierul Ludovic Orban a scris pe pagina de socializare:
“De la începutul pandemiei și până acum, guvernul liberal a lucrat la turație maximă pentru a se asigura că sistemul nostru medical, fie că vorbim de personal medical, echipamente sau paturi disponibile în secțiile de ATI, o să poată să ducă povara în spate, până la terminarea acestei crize. Am reușit, într-un timp scurt, să ne regrupăm, și acum, alături de partenerii noștri din mediul privat, extindem capacitatea din rețeaua natională de suport COVID.
Guvernul liberal este decis să sprijine infrastructura națională de sănătate și în urmatorii ani, obiectivul prioritar fiind consolidarea capacității statului de a proteja siguranța și bunăstarea cetățenilor.
Prin Planul National de Investiții și Relansare Economică, prioritatea Guvernului este construirea, modernizarea și reabilitarea a 25 de spitale județene și 110 spitale orașenești, cu o alocare bugetară de neprecedent – 17,5 miliarde de lei în perioada 2021-2027.
Deja au fost semnate, într-un timp record, contractele pentru construirea primelor trei spitale regionale, cu o valoare totală de 1,64 miliarde de euro.
Avem șansa unică de a dezvolta sistemul de sanatate din România așa cum nu a fost dezvoltat în ultimii 30 de ani, cu ajutorul fondurilor europene.
Avem șansa să facem investiții accelerate nu numai în infrastructura sistemului medical, ci și în cercetare, dezvoltare și inovare”.

Referitor la acest demers al guvernului, senatorul PNL Teleorman, candidatul la Senat, Eugen Pîrvulescu, susține: “Este evident și pe deplin justificat interesul acordat de guvernul liberal pentru acoperirea necesarului medical pe perioada pandemiei, unde lipsurile din unitățile spitalicești datează de ani de zile, dar ies la suprafață în asemenea situații grele precum perioada de pandemie pe care o traversăm cu toții.

Sistemul de sănătate are nevoie acută de investiții mari, pentru că, în primul rând, este vorba de tratarea și viața pacienților, iar Guvernul PNL se angajează să realizeze ceea ce și-a propus. De aceste investiții cu bani europeni vor putea beneficia și spitalele din județul Teleorman, în următorii ani”.

#DezvoltămRomânia!
#DezvoltămTeleormanul!
Biroul de Comunicare al PNL Teleorman.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*