Gabriel Crîngeneanu, candidat la Senatul României, critică politicile economice ale guvernului

Dacă PNL va câștiga alegerile, va fi un dezastru pentru România. Citiți și vă cruciți!
Statisticile naționale și internaționale arată clar, pe cifre reale, nu pe bețe de chibrituri, că guvernarea Orban este cea mai proastă guvernare post-decembristă. Până în luna septembrie, țara noastră a împrumutat nu mai puțin de 25 de miliarde de euro. Numai în perioada martie-iulie, Guvernul Orban s-a împrumutat, de pe piața internă și internațională, de 13 miliarde de euro. Mai simplu, 1.000 de euro pe secundă! Și continuă să se împrumute. Aceste datorii vor fi suportate de copiii și nepoții noștri.

La orizont, nu se întrevede nimic. Totul este un haos, o brambureală. Nu există un plan național de redresare a economiei. Cel mai mare eșec!
Pandemia de covid a pus la pământ o Europă întreagă. Din păcate, cum se tot întâmplă, România e codașă și la acest capitol. Încerc să nu vă plicitisesc cu multe cifre și cu un limbaj de specialitate. Avem cea mai mare contracție anuală, de -6%. Vă amintiți de Italia, țara răpusă de virus? Eh, acum se află la -4,7%. Până și bulgarii stau mai bine!

Cifrele Eurostat ne indică faptul că România, în ultimul an, a fost cea mai prost guvernată țară din Uniunea Europeană!
Ministrul Finanțelor, Florin Câțu, nu știe altceva decât să deseneze, precum un copil de grădiniță, grafice de creștere a economiei – pe hârtie, nu și în realitate – și să se împrumute! Cele mai frustrante minciuni ies din gura acestui om!

Economiile multor țări ale UE au avut de suferit, însă în ultimul trimestru am asistat la reveniri spectaculoase. De ce? Simplu: guvernele lor au sprijinit companiile și liber profesioniștii. Orban ce a făcut? A ștrangulat economia, disprețuind HORECA (hoteluri, restuarnate, cafenele), miliardele de euro împrumutate s-au dus pe apa sâmbetei. Mai mult, ar fi vrut să închidă piețe, hale, tot! Deviza băiatului cu mandolina: economia, pe butuci!

Tare mi-e teamă că, dacă PNL va câștiga alegerile, începând cu 7 decembrie prețurile vor exploda, taxele se vor înmulți, pensiile și alocațiile vor fi ținute pe loc. Sau, Doamne ferește, mai știi ce le-or da prin gând? Doar am mai pățit-o cu ceva ani în urmă când, de la ”Să trăiți bine!”, ne-am pomenit cum ne fură banii din buzunare, tăindu-ne salariile și pensiile, mărind TVA-ul și aruncându-ne pe spinare noi taxe! Pentru că ei, actualii guvernanți, atâta știu: să se împrumute cu miliardele de euro și să ne oblige pe noi să returnăm datoriile făcute de ei!

Crîngeneanu Gabriel-Candidat Senatul României

Material electoral promovat la comanda PRO Romania Teleorman CMF11200008

Distribuie prietenilor tai...Share on Facebook
Facebook
0Share on Google+
Google+
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*