Acțiune de control în trenuri de călători și stații de cale ferată

Astăzi, sub coordonarea Direcției de Poliție Transporturi, polițiștii au acționat la nivel național pentru creșterea gradului de ordine și siguranță publică și pentru verificarea respectării regulilor pentru limitarea efectelor pandemiei SARS CoV-2.

La acțiune au participat polițiști din cadrul structurilor de poliție transporturi, sprijiniți de forțe ale Jandarmeriei Române, Poliției Locale și de reprezentanți ai CFR Călători.
Echipele de control au fost prezente în trenurile de călători, stațiile de cale ferată și aeroporturi, acționând pentru păstrarea măsurilor de siguranță sanitară în rândul călătorilor.

CFR călători face apel la călători să NU urce în tren, dacă la casa de bilete li se comunică faptul că nu mai sunt locuri. Recomandarea este valabilă și pentru persoanele posesoare de abonamente/autorizații.
Pentru a avea o predictibilitate a cererii de transport, inclusiv a persoanelor care au abonamente/autorizații și pentru a putea fi astfel dimensionată cât mai bine capacitatea trenurilor la numărul de locuri solicitat,se recomandă tuturor călătorilor procurarea biletelor din timp.

Este important ca pasagerii să evite aglomerația și să nu aleagă pentru destinația lor doar trenurile de la orele de vârf. Dacă vor face rezervări din timp, se pot suplimenta în mod operativ trenurile, înainte de plecare.
Purtarea măștii de protecție la bordul trenurilor este obligatorie pe toată durata călătoriei, precum și în zonele de așteptare a trenurilor – stații de cale ferată, peroane, săli de așteptare.

Până la acest moment, la nivelul judeţului Teleorman au fost efectuate activităţi în zona a şase staţii CFR şi în şase trenuri de călători, fiind aplicate trei sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea măsurilor de protecţie sanitară.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*