Ședință de constituire a Consiliului Local Alexandria cu doar 16 consilieri validați

Astăzi a avut loc ședința de constituire a Consiliului Local al municipiului Alexandria, urmare alegerilor din data de 27.09.2020.
Din totalul de 19 consilieri locali aleşi la 27 septembrie 2020 au fost validați 16 consilieri locali.

Lucrările şedinţei de constituire a Consiliului Local au fost conduse de cel mai în vârstă consilier, Maria Ghicică din partea PSD, asistat de 2 consilieri dintre cei mai tineri, Silvia Cobârlie şi Valentin Florin Chiran, ambii din partea PSD.

Consilierii locali, ale căror mandate au fost validate, au depus jurământul în cadrul şedinţei privind ceremonia de constituire a consiliului local.
Consilierii locali au fost invitați în ordine alfabetică la masa special amenajată pe care se află Constituţia şi Biblia. Aceștia au pus mâna stângă atât pe biblie cât şi pe Constituţie, au dat citire textului Jurământului şi l-au semnat, în două exemplare, unul pentru consilier şi unul la dosar.

Alexandru Răzvan Ceciu, secretarul general al municipiului Alexandria a prezentat în ședința de constituire a Consiliului Local încheierea pronunțată de Judecătoria Alexandria, prin care sunt validate mandatele consilierilor locali declarați aleși și, au fost supuse la vot jurămintele consilierilor locali.

Legea prevede expres şi în mod imperativ pentru consilierii care refuză să depună jurământul faptul că sunt consideraţi demisionaţi de drept fiind înlocuiţi cu primul supleant înscris pe lista de la alegeri a partidului respectiv.

Aleșii Consiliului Local sunt următorii:
AUGUSTIN IOAN
BULUMAC GABRIEL
CHIRAN VALENTIN
COBÂRLIE SILVIA
DAVID AURELIA – ELENA
DIN NELU
ENE IONELA
EPURE HARALAMBIE
GHICICĂ MARIA
GRIGORE NICUŞOR
MICU CĂTALIN
MODRIGALĂ CLAUDIA- CONSTANŢA
PANAGOREŢ IOANA
PETCU DRAGOŞ
SZABO ATILLA
VECU MIHAI

Tot în cursul acestei săptămâni se va organiza o nouă ședință a Consiliului Local în cadrul căreia vor fi validați 2 consilieri de la PNL și un consilier de la PSD, vor fi constituite comisiile și vor fi aleși viceprimarii și prim-viceprimarul Alexandriei.

În cadrul ședinței de constituire a Consiliului Local, aleșii Consiliului Local se obliga ca, după încheierea ședinței de constituire a C.L., fiecare dintre aceștia să procedeze la depunerea declaraţiilor de avere şi a declaraţiilor de interese şi, de asemenea, să verifice dacă se află într-una din situaţiile de incompatibilitate reglementate de Legea nr. 161/2003 cu modificările şi completările ulterioare, iar în cazul în care se regăsesc în stare de incompatibilitate să întreprindă demersurile necesare pentru încetarea stării de incompatibilitate, în termenul reglementat de art. 91 din actul normativ mai sus-menționat.

La ședința de constituire a Consiliului Local a participat subprefectul județului Teleorman, Voicu Nicoleta.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*