Polițiștii teleormăneni implicați în acțiunea TRUCK&BUS

Săptămâna trecută, conform Planului de operaţiuni al Forțelor Europene ale Poliției Rutiere, Poliția Română a desfășurat acțiunea TRUCK&BUS pentru verificarea activităților de transport public de persoane și mărfuri.

În perioada 12-18 octombrie, în cadrul acestei acțiuni, polițiștii teleormăneni au verificat autovehiculele destinate transportului public de persoane, cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri și pe cele destinate transportului de marfă, cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone, continuând astfel acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost verificate 632 de autovehicule și au fost aplicate 65 de sancțiuni contravenționale .
Deasemnea, au fost reținute în vederea suspendării dreptului de circulație 8 permise de conducere și au fost retrase 7 certificate de înmatriculare.

În cele 7 zile, controalele polițiștilor au avut în vedere respectarea, de către șoferii profesioniști, a vitezei legale, utilizarea centurilor de siguranță sau a dispozitivelor de retenție, funcționarea corespunzătoare a aparatului tahograf, respectarea perioadelor de conducere ori de odihnă, documentele obligatorii ale conducătorilor auto, ale vehiculului ori cele ale operatorilor de transport.

În ceea ce-i privește pe conducătorii autovehiculelor destinate transportului de marfă, s-a urmărit respectarea limitei maxime admise, a greutății mărfurilor sau fixarea corespunzătoare a acestora, precum și respectarea normelor privind transportul mărfurilor periculoase.

De asemenea, polițiștii rutieri au avut în vedere și modul în care conducătorii și pasagerii autovehiculelor destinate transportului de persoane respectă măsurile dispuse pentru prevenirea răspândirii și infectării cu noul coronavirus.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*