Acțiune pentru prevenirea și combaterea Covid 19 în municipiul Roșiori de Vede

Pe fondul creşterii numărului de cazuri de Covid 19 înregistrate, pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul coronvirus, Inspectoratul de Poliție Județean Teleorman, cu suportul Jandarmeriei și Poliției Locale, a Direcției de Sănătate Publică Teleorman, Direcției Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Teleorman , Oficiului Județean pentru Protecția Consumatorului Teleorman și Inspectoratului Teritorial de Muncă Teleorman au intensificat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Ieri, polițiștii din cadrul Poliției Roșiori de Vede, cu sprijinul Politiei locale,  au desfășurat o amplă acțiune de verificare a respectării măsurilor de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2 în zonele aglomerate de pe raza municipiului, dar și în mijloacele de transport persoane. Toate persoanele care nu purtau mască sau o purtau necorespunzător au fost legitimate și au primit avertismente din partea polițiștilor. Scopul principal al acțiunii fiind unul de prevenire, polițiștii au preferat să le explice cetățenilor de ce este importantă purtarea măștii și să-i avertizeze că legea trebuie respectată.

Au fost și situații în care persoanele care nu purtau mască să refuze legitimarea în fața oamenilor legii, să vocifereze și chiar să manifeste o atitudine ostilă în relația cu polițiștii dar, în final, au înțeles că respectarea legii și a măsurilor de siguranță este în beneficiul lor.

T.C.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*