Judecătoria Videle a validat mandatul primarului incompatibil de la Siliștea

Ieri, instanța a validat mandatul primarului comunei Siliștea, Alexandru Marin, deși ANI a transmis către toate judecătoriile și tribunalele din țară lista tuturor candidaților la alegerilor locale din 27 septembrie care au fost găsiți definitiv, prin decizii ale instanțelor, în incompatibilitate sau conflict de interese, Pe această listă figurează fostul și actualul primar de la Siliștea, Alexandru Marin, pentru care perioada de interdicție de a ocupa aceeași functie eligibila pentru care a fost declarat incompatibil expira abia în iulie 2021.

Decizia instanței in cazul primarului Alexandru Marin nu este definitivă și poate fi atacată, în termen de 2 zile, de orice persoană interesată. În situația în care hotărârea Judecătoriei Videle rămâne definitivă și primarul incompatibil este investit în funcție există posibilitatea ca Instituția Prefectului să emită un ordin de încetare a mandatului înainte de termen, dacă sunt întrunite condițiile legale privind starea de incompatibilitate.

Dacă se vor organiza alegeri parțiale la Siliștea, nimeni și nimic nu-l împiedică pe Alexandru Marin să candideze din nou pentru funcția de primar.

T.C.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*