Trei bărbați au ajuns în arestul poliției pentru contrabandă cu țigări

În urma a 9 percheziții efectuate în Teleorman și Argeș, au fost ridicate peste 800.000 de țigarete susceptibile a proveni din contrabandă.

În perioada 8 – 14 octombrie 2020, polițiști din cadrul I.P.J. Teleorman – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice au desfășurat o acțiune care a avut ca scop administrarea probatoriului în cadrul unui dosar penal aflat în supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Videle, în care sunt cercetate 12 persoane, pentru contrabandă.

Din probatoriul administrat au rezultat indicii că, în cursul lunii octombrie 2020, doi bărbaţi s-ar fi aprovizionat cu țigări de contrabandă, care urmau să fie vândute persoanelor ce se ocupau cu distribuirea unor astfel de țigări în județele Teleorman și Argeș.

În această perioadă, polițiștii au surprins în flagrant delict trei bărbaţi, imediat după ce ar fi intrat în posesia țigărilor de contrabandă achiziționate de la persoanele care se aprovizionaseră cu țigarete.

În cauză, au fost continuate cercetările și au fost efectuate 9 percheziții domiciliare, în județele Teleorman și Argeș, reușindu-se descoperirea și ridicarea a 810.000 de țigarete provenite din contrabandă, precum și a altor mijloace de probă.

În cauză, au fost puse în executare 7 mandate de aducere față de persoanele cercetate pentru comiterea infracțiunii de contrabandă, dispunându-se măsura preventivă a reținerii față de patru.

Ulterior, față de trei dintre acestea a fost dispusă arestarea preventivă, iar față de a patra a fost dispusă măsura preventivă a controlului judiciar.

Prin activitatea infracțională, s-ar fi cauzat bugetului general consolidat al statului un prejudiciu în valoare de circa 500.000 de lei.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*