La Spitalul Caritas nu mai sunt locuri și a fost desemnată a doua unitate suport COVID în Teleorman

Evoluția din ultimele zile a cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2 pe raza județului Teleorman a pus în dificultate singura unitate medicală suport COVID, Spitalul Caritas Roșiori de Vede. Cu o capacitate maximă de 200 locuri, spitalul din Roșiori de Vede nu mai poate prelua zecile de pacienți confirmați zilnic.

În ultimele două zile au fost confirmate pozitiv 166 de persoane, iar la Caritas nu se pot elibera mai mult de 10 paturi într-o zi. Situația devine tot mai complicată după decizia de a scoate Spitalul Videle de pe lista unităților suport COVID la numai cateva zile de la internarea primilor pacienți în acest spital, punând astfel presiune maximă pe Spitalul din Roșiori de Vede.

În aceste condiții era nevoie de o soluție rapidă la nivelul județului Teleorman. Astăzi, pe baza unei analize a tuturor spitalelor din județ, CJSU  a desemnat  Spitalul municipal Turnu Măgurele a doua unitate suport COVID.

Propunerea va fi înaintată Ministerului Sănătății în vederea emiterii ordinului ministrului de desemnare a Spitalului municipal Turnu Măgurele ca unitate medicală suport COVID pentru județul Teleorman.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*