Primarul reales de la Siliștea riscă să nu i se valideze mandatul

Alexandru Marin, primarul social- democrat al comunei Siliștea, reales în funcție pe 27 septembrie, este în situatia de a nu i se valida noul mandat pe motiv de incompatibilitate. ANI a transmis către judecătoriile care validează mandatele aleșilor locali lista cu cei care au primit decizii definitive de incompatibilitate sau conflict de interese și nu mai pot aceste ocupa funcții  timp de trei ani. Pe acestă listă se află și primarul comunei Siliștea, Alexandru Marin declarat incompatibil în 2018, motiv pentru care nu poate ocupa funcția de primar pana in iulie 2021.

Decizia instanței privind sarea de incompatibilitate nu l-a impiedicat pe primarul din Silistea să candideze pentru un nou mandat și chiar a fost ales cu majoritate confortabilă. Judecătoria Videle a stabilit data de 14 octombrie pentru validarea mandatului de primar al comunei Siliștea , data la care cel mai probabil, Alexandru Marin își va pierde mandatul și se vor organiza din nou alegeri.

Printre incompatibilii din Teleorman se află și primarul comunei Scrioaștea, Marian Șefu, care a scăpat de invalidare pentru că a pierdut alegerile în fața liberalului Alexandru Anghel. Pe lista ANI se mai află primarul comunei Nanov, Florea Grosu, viceprimarii comunelor Plopii Slăvitești, Pietroșani, Blejești și doi consilieri locali, Victor Ivan- Turnu Măgurele și Gheorghe Săndulescu- Stejaru, care dacă au fost aleși își vor pierde mandatul.

O altă localitate aflată în situatia de a rămâne fără primar foarte curând este Beuca al carui primar actual și viitor este în proces cu ANI pe motiv de incompatibilitate, proces aflat în procedură finală la ÎCCJ.

T.C.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*