Controale în unitățile comerciale, de alimentație publica și piețe agroalimentare

În ultimele 48 de ore, reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „A. D. Ghica” al judeţului Teleorman au efectuat opt controale la operatorii economici din domeniul alimentației publice precum și la unitățile de comerț din zona piețelor agroalimentare, fiind identificate mai multe nereguli pentru care au fost aplicate 13 sancțiuni contravenționale, în cuantum de 7000 de lei.

Pe timpul verificărilor s-a urmărit respectarea obligativității purtării măștilor de protecție în spațiile închise, distanțarea fizică, respectarea normelor privind numărul de persoane, atât în interiorul, cât și în exteriorul unităților de alimentație publică, dacă administratorii restaurantelor și cafenelelor au asigurat o distanță de minimum 2 metri între mese și au limitat ocuparea meselor la maximum 6 persoane, dacă au fost luate toate măsurile pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV2 prevăzute de legislație.

În cursul zilei de ieri, 5 octombrie, au fost efectuate două controale la unitățile de comerț din zona piețelor agroalimentare din municipiul Alexandria, fiind constate 5 nereguli pentru care au fost aplicate două amenzi în cuantum de 5000 de lei și trei avertismente.

Duminică, 04 octombrie 2020, cadrele inspecției de prevenire ale ISU Teleorman au desfășurat 6 controale inopinate la localurile de alimentație publică, aplicând pentru neregulile constatate 7 avertismente și o amendă în cuantum de 2000 de lei pentru nerespectarea obligației de limitare a accesului în spații închise la 50 de persoane.

ISU Teleorman  atrage atenția tuturor persoanelor fizice și juridice că astfel de acțiuni vor continua în perioada următoare, principalul scop fiind acela de creștere a gradului de siguranță a cetățenilor prin respectarea măsurilor de protecție adecvată împotriva virusului SARS-CoV2!

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*