S-au intensificat acțiunile de verificare a măsurilor de protecție

Pentru limitarea răspândirii noului coronavirus, poliția teleormăneană, cu suportul I.J.J. Teleorman, poliției locale, al Direcției de Sănătate Publică Teleorman, A.N.S.V.S.A și al Inspectoratului Teritorial de Muncă Teleorman, a intensificat activitățile de verificare a modului de respectare a prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID – 19.

S-au desfășurat acțiuni de verificare cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar și în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în scopul prevenirii infectării și limitării răspândirii virusului Covid-19.

La cele 12 acțiuni punctuale organizate la nivelul județului au participat peste 290 de polițiști, trei polițiști de frontieră, 103 jandarmi și 72 de polițiști locali.

Au fost legitimate 500 de persoane, au fost verificate peste 80 de obiective și aproximativ 230 de mijloace de transport, pentru abaterile constatate în context fiind aplicate 112 sancțiuni contravenționale în valoare de peste 100.000 de lei, dintre acestea, 103 au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID – 19.

Autoritățile vă recomandă păstrarea distanțării fizice, purtarea măștii de protecție, respectarea modului de organizare a evenimentelor fără a vă expune la riscuri. Polițiștii vor fi prezenți în toate zonele din județ.

“Purtați masca de protecție în mijloacele de transport, în magazine și în celelalte spații unde este obligatoriu. Nu dorim să aplicăm sancțiuni, dar nu vom tolera nerespectarea legii. Evitați aglomerările de persoane, respectați numărul participanților la evenimente, protejându-vă și protejându-i pe cei din jur”, recomandă polițiștii prin intermediul purtătorului de cuvânt al IPJ Teleorman.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*