Taina Sfântului Maslu, la Mănăstirea Coșoteni

Taina Sfântului Maslu cu Arhiereu si inchinare la moastele Sfantului Ciprian, izbavitorului de farmece si vraji la Mănăstirea Coșoteni de lângă Roșiori de Vede

După cum bine știți, în prima duminică din luna Octombrie la Mănăstirea din Coșoteni de lângă Roșiori de Vede, se va oficia, după tradiție, Taina Sfântului Maslu de către Preasfințitul Părinte Galaction, Episcopul Alexandriei și Teleormanului, împreună cu un sobor de preoți. Luna aceasta, pentru binecuvântarea credincioșilor prezenți la slujbă va fi scos spre închinare un fragment din moaștele Sfântului Ciprian, mare făcător de minuni și izbăvitor de blesteme, farmece și vraji.

“Cu mare bucurie aducem la cunoștință tuturor credincioșilor teleormăneni că Duminică, 04 octombrie 2020, începând cu ora 16.00, căci trecem oficierea slujbelor la program de iarnă, la Mănăstirea noastră va fi săvârșită Taina Sfântului Maslu de către Preasfinţitul Părinte Galaction, Episcopul Alexandriei și Teleormanului, împreună cu un sobor de preoți și diaconi. Așteptăm pe toți cei care doresc să ni se alăture în rugăciune, mai ales în această seară când toți cei prezenți se vor putea închina și ruga Sfântului Ciprian, un sfânt grabnic izbăvitor de blesteme, farmece și vrăji. Racla cu un fragment din moaștele sale va fi scoasă spre închinare duminică dimineață și va rămâne până seara, după slujba Sfântului Maslu”. – protos. Ciprian Florea, Starețul Mănăstirii Coșoteni.

Sfântul Sfințit Mucenic Ciprian, a trăit în Antiohia Siriei pe vremea împăratului Deciu, în secolul al III-lea. A fost filosof și vrăjitor. Punând la cale multe planuri pe care le lucra cu putere diavolească, a fost întors la dreapta credință de către Sfânta Muceniță Iustina. Fiind tocmit de un bărbat care se îndrăgostise de ea și nu reușea să îi câștige inima, Sfântul Ciprian a trimis de trei ori demonii peste fecioara creștină, dar fără izbândă.

Văzând acest lucru, a dat foc tuturor cărților pe care le avea și a primit Sfântul Botez, ajungând episcop. Prins împreună cu Iustina fecioara și fiind amândoi torturați, pentru că îi povățuiau spre Adevăr pe păgâni, cei doi au fost apoi trimiși în Nicomidia pentru a fi uciși, fiindu-le tăiate capetele. Pomenirea lor se face an de an la 02 octombrie.

Slujba va fi oficiată în aer liber, la Altarul de vară al Mănăstirii, cu respectarea îndrumărilor bisericești și a regulilor impuse de autorităţi în perioada stării de alertă, ca urmare a măsurilor de prevenție şi limitare a răspândirii noului coronavirus.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*