Un nou proiect legislativ pentru susținerea tinerelor familii, inițiat de deputata Mara Calista

Pe final de mandat, deputata Mara Calista vine cu un nou proiect legislativ care are ca obiectiv principal stimularea natalității, creșterea calității serviciilor publice de îngrijire și educare timpurie a copiilor, precum și intoarcerea mai rapidă a angajatilor în activitate.

Proiectul de lege pentru îngrijirea și educarea timpurie a copiilor din familiile active reglementează organizarea acestor servicii în cadrul instituțiilor publice și a unităților cu capital majoritar sau integral de stat. care se pot desfășura în gradinițe și creșe organizate în incinta acestor unități și de care să beneficieze angajații.Cheltuielile vor fi suportate de instituția angajatoare, iar personalul va fi asigurat cu ajutorul Ministerului Educației și Cercetării.

“Proiectul de lege, depus luna trecută la Camera Deputaților, vine în ajutorul tinerilor părinți în sensul de a oferi o alternativă la numărul redus de creșe și grădinițe (mai ales în centrele urbane mari) și îi ajută să se întoarcă mai repede la locul de muncă, având copiii alături de ei pe tot parcursul zilei”, declară Mara Calista, deputat PNL.

În ceea ce privește stimularea natalității, Mara Calista a mai inițiat două proiecte legislative  care sunt acum în procedură parlamentară. Acestea se referă la asigurarea unui pachet medical dedicat mămicilor ce provin din medii defavorizate si a unui pachet-trusou ca suport și ghidaj pentru proaspetele familii în primele săptămâni de viață ale bebelușului.

T.C.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*