Asociația de Părinți a Școlii Generale Nr.5 pune Alexandria pe harta Europe Code Week 2020

Pentru cel de-al patrulea an consecutiv, sub motto-ul ,,From Offline to Online”, Meet and Code încurajează organizațiile nonprofit din toată Europa să contribuie la promovarea educației digitale, prin evenimente de programare sau de tehnologie dedicate copiilor și tinerilor cu vârsta între 8 și 24 de ani.
Asociația de Părinți a Școlii Generale Nr.5 este, și anul acesta, câștigătoare pe lista finanțărilor cu cele 3 proiecte de programare și tehnologie derulate în cadrul Europe Code Week 2020, sprijinită de Comisia Europeană. Proiectele se adresează elevilor cu vârsta cuprinsă între 7 și 12 ani și se desfășoară în perioada 1 septembrie- 30 octombrie, în mediu exclusiv online datorită condițiilor speciale impuse de apariția noului SARS- CoV- 2.

Evenimentele : ,,Roboțelul Edison te ajută să mergi la școală” , ,,Învață bazele programării prin joacă cu Ozobot” și ,,All you need is CODE” au fost finanțate prin inițiativa Meet and Code (https://meet-and-code.org/) susținută la nivel european de compania de software SAP. În România, inițiativa este coordonată pentru cel de-al 4-lea an consecutiv de #AsociațiaTechsoup și susține evenimente online de tehnologie și programare desfășurate în timpul Europe Code Week. #meetandcode #codeEU #SAP4Good
Din 2010, Asociația Techsoup (https://www.asociatiatechsoup.ro) creează și oferă resurse IT și experiențe de învățare a tehnologiei pentru organizații nonprofit, tineri și profesori. Asociația Techsoup este câștigătoare a premiului Digital Skills for Education din cadrul European Digital Skills Awards în 2017, competiție organizată de Comisia Europeană.

Evenimentele au ca scop promovarea învățării programării încă de la ciclul primar.Participanții, elevi din clasele I-III,vor învăța cum să programeze un Ozobot pentru a-l folosi ca instrument de învățare și investigare a disciplinelor STEM. Evenimentele se vor desfășura în luna octombrie și sunt susținute de mentori și elevi de la clubul de robotică al Școlii Gimnaziale ,,Mihai Eminescu” Alexandria care vor realiza 2 sesiuni de instruire a participanților, de tip webinar pe Meet, utilizând Ozoboti, pentru a-i învața pe copii cum să programeze prin linii desenate și coduri de culori, cu editorul de codificare OzoBlockly. La webinar vor participa si membrii CoderDojo din Rakovski,Bulgaria.

În cadrul celorlalte întâlniri participanții vor demonstra, learning by doing, abilitățile dobândite prin crearea de aplicații pentru învățarea operațiilor matematice,,Învăț matematică cu Ozobot” sau pentru promovarea citirii conștiente ,,Povestea mea cu Ozobot”, învățând că tehnologia poate fi folosită eficient pentru a asimila informații noi și complexe. Vom realiza obiecte și aplicații cu utilitate imediată la clasă ce le vom posta pe siteul școlii, exersăm imaginația și gândirea și îi pregătim pe cei mici pentru un viitor care va include tehnologia în cele mai mărunte aspecte ale vieții. Vor fi nelimitate posibilitati pentru copii ca sa creeze diferite scenarii de aventură, jocuri si coduri cu Ozobot Bit, un robot care deschide portile catre educația STEM, robotica si programare, aducand copiii cu un pas mai aproape de era tehnologică în care trăim.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*