Antreprenoriat în educație: „Copii pentru copii!”

Voican Cristina Mihaela (17 ani), Dobre Mihaela Georgiana (16 ani) și Ene Dănuț Constantin (16 ani), membri ai Clubului IMPACT „Cont-Așii” de la Liceul Tehnologic „Virgil Madgearu” din Roșiori de Vede au hotărât să „doneze” mai bine de jumătate din vacanța de vară pentru a deveni antreprenori în educație.

Fundația „Noi Orizonturi” a venit în sprijinul lor incluzându-i în „Comunitatea EduLab – tineri antreprenori în educație” pentru a le dezvolta gândirea, abilitățile și atitudinile antreprenoriale. Timp de 4 săptămâni, ghidați de experți și mentori, 45 de liceeni au parcurs, într-un program online, toate etapele construirii unui proiect de antreprenoriat în educație, cu scopul de a sprijini copiii mai mici din comuna lor pentru a merge mai pregătiți la școală din septembrie.

CMCteam (Cristina, Miki și Costică) a realizat interviuri cu persoane care le-au oferit informații despre copiii din satul lor: părinți, copii din grupul țintă vizat, învățători, profesori, directorul de școală, astfel că au reușit să înțeleagă mai bine nevoile beneficiarilor lor.
Proiectul de antreprenoriat în educație al echipei CMCteam a fost premiat de Fundația „Noi Orizonturi” cu 2.000 lei astfel că a devenit posibilă „Școala de vară” în comuna Troianul.

CMCteam a organizat ateliere de învățare pentru cei 13 copii din clasa a IV-a a Școlii Gimnaziale „Ion Preotu”, Troianul. Programul atelierelor începea cu entuziasm dar și cu niște mânuțe dezinfectate, continua cu puțină mișcare în livada școlii, cu operații matematice de bază, cu alte exerciții fizice în curtea școlii și cu câte un prânz pentru fiecare copil, și se încheia cu dorința reîntâlnirii.

Voican Cristina Mihaela povestește despre valoarea adăugată generată de acest proiect de antreprenoriat în educație:
„Miercuri, 9 septembrie 2020, a avut loc ultimul atelier din cele 6 organizate de noi, CMCteam. Urăsc atât de tare despărțirile încât am încercat să amân cât mai mult momentul în care voi povesti despre acestă întâlnire. Și da, poate nu este o despărțire pentru că ne vom mai întâlni cu siguranță cu acei copii, însă nu în aceeași formulă. Pe lângă programul obișnuit, cu gimnastică, matematică și jocuri, în această ultimă zi am făcut felicitări și am sărbătorit cu pizza și suc. Datorită faptului că am reușit să economisim o sumă substanțială, am hotărât ca celor 7 elevi care au participat la atelierele noastre să le oferim câte un ghiozdan cu rechizite. Din banii rămași am reușit să acoperim și suma pentru alte 14 ghiozdane cu rechizite pe care le-am oferit altor elevi ai școlii care au o situație financiară precară.
Cred că vorbesc în numele întregii echipe când spun că această experiență este un plus semnificativ în dezvoltarea noastră personală și cu siguranță a fost doar începutul. Sunt convinsă că pe viitor vom reuși să facem multe, atât împreună cât și separat. Și acum, privind în spate, îmi dau seama că am reușit să facem ceea ce ne-am propus, am ajutat copiii, dar am și demonstrat faptul că și noi, simpli copii, am putut face ceva pentru comunitatea noastră.
Aș vrea să le mulțumesc colegilor mei, Mihaela și Costică, dar și voluntarului nostru, Marius, pentru tot efortul pe care l-au depus…ne-am mai certat, ne-am mai contrazis, dar am trecut împreună peste toate și uitați ce am reușit să facem…am adus bucuria pe fața a 21 de copii.
De asemenea, le mulțumim și tuturor oamenilor frumoși care au fost alături de noi, ne-au susținut și au contribuit la implementarea acestui proiect, începând cu mentorul nostru din cadrul programului educațional EduLab – spațiu de învățare, doamna Bunoară Elena, doamna profesoară Lespezanu Margareta de la Liceul Tehnologic „Virgil Madgearu” din Roșiori de Vede, domnul director al Școlii Gimnaziale „Ion Preotu” Troianul, Roată Paul, preotul Dincă Marius, proprietara superkmarket-ului din Troianul, doamna Buznă Nicoleta, dar și angajaților școlii.”

Prof. Lespezanu Margareta

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*