Ex-Libris “Constantin Brâncuși” la Biblioteca judeteană Marin Preda din Alexandria

Biblioteca Județeană ,,Marin Preda” Teleorman găzduiește, începând de vineri, 4 septembrie 2020, ora 12, Expoziția Națională Ex-Libris “Constantin Brâncuși”, o manifestare inedită atât în spațiul național cât și internațional, un concept unic în lume ce a demarat în  2016 și se va încheia în 2026 atunci când se vor împlini 150 ani de la nașterea marelui sculptor Constantin Brâncuși.

Până în prezent această expoziție a fost itinerată în 16 locații din România, Grecia și Turcia, iar Biblioteca Județeană “Marin Preda” Teleorman este cea de a 17-a locație.

Parteneri în acest proiect sunt: Uniunea Artiștilor Plastici din România Institutul Cultural Român și Comisia Națională a României pentru UNESCO. Sunt implicați,  de asemenea,  peste 200 de artiști plastici (academicieni, maeștri, profesori universitari, tineri artiști etc.) care au realizat lucrări ex-libris pe tematica brâncușiană.

Expoziția va fi prezentată de echipa organizatorică: prof. univ. dr. Florin Stoiciu – manager de proiect; drd. Anastasia Stoiciu – curator general; ZuZu Caratanase – curator general și Răzvan Dragoș – curator.

Proiectul a obținut Premiul Ministerului Culturii și Premiul Comisiei Naționale a României pentru UNESCO.

Expoziția este organizată și poate fi vizitată la Sala de lectură a instituției între orele 9.00-13.00 și 13.30-17.00 de luni până joi și între orele 9.00-14.00 vineri, în perioada 04.09.- 10.10.2020.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*