Mara Calista,deputat PNL- ” Cu pași mici, dar fermi, vom distruge acest rău numit ” violență domestică”

Încă de la începutul mandatului de deputat, Mara Calista a pus în centrul preocupărilor sale protejarea victimelor supuse violenței domestice și a susținut mai multe proiecte legislative în acest sens.

În urmă cu câteva zile, Mara Calista anunța că s-au mai făcut niște pași importanți și extrem de necesari în ceea ce privește violența domestică prin adoptarea de către Parlament a unor modificări legislative care să ofere mai multă protecție victimelor. Una dintre acestea se referă la modificarea din Codul Penal care prevede că împăcarea nu mai înlătură răspunderea penală în cazul infracțiunilor săvârșite asupra unui membru al familiei.

Totodată, consilierea juridică gratuită acordată victimelor violenței domestice și mărirea pedepselor în cazul agresorilor, care riscă până la 5 ani de închisoare când aceștia încalcă ordinul de protecție, sunt alte prevederi legale menite să ofere victimelor încrederea ca pot fi protejate.

Prin înlaturarea din Codul Penal a potiței legislative prin care autorul faptelor penale era complet exonerat de răspunderea penala pentru faptele sale în cazul retragerii plângerii, se reduce semnificativ posibilitatea ca agresorii să continuie actele de violență pentru intimidarea victimei astfel încat aceasta să renunțe la plângere.

Mara Calista a susținut tot timpul că centrele de protecție pentru victimele violenței domestice sunt insuficiente și a făcut demersuri, alături de alți colegi, pentru finanțarea acestor centre și extinderea lor în toate județele.

“Violența domestică trebuie să ajungă pe agenda publică acolo unde îi este locul, între primele poziții de discuții pentru a avea o armonizare legislativă și administrativă astfel încât aceste cazuri să nu mai existe” sustine Mara Calista, deputat PNL de Teleorman.

T.C.

Foto – arhiva personală

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*