Averizare de vreme severă în Teleorman. Cod portocaliu de ploi și vijelii

ANM a transmis o averizare de vreme severa pentru judetul Teleorman cu interval de valabilitate, 25 august, ora 13:00 – 25 august, ora 23Ș00. Se vor inregistra fenomene de instabilitate atmosferică accentuată, averse cu cantități de apă însemnate si intensificări puternice ale vântului.

Recomandări de la ISU Teleorman

“Pentru evitarea producerii unor evenimente care vă pot afecta viața și bunurile, pe timpul vântului puternic, a căderilor de grindină sau a descărcărilor electrice atmosferice, adăpostiți-vă în locuințe sau alte spații închise care să vă asigure protecția și deconectați aparatura casnică.De asemenea, pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic parcarea autoturismelor se va realiza în zone ferite, la distanță față de copaci sau stâlpi de electricitate.

Având în vedere posibilitatea averselor cu căderi importante de apă, recomandăm populaţiei din zonele vizate de avertizări să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru a facilita evacuarea normală a apelor pluviale.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin aplicația DSU.Aceasta poate fi descărcată din Google Play Store aici: http://bit.ly/26rF2w4 și din App Store aici: http://apple.co/1rfuPTa

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*